Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neonmozart

Marketing

Kako ne pripremati palačinke!

Kako smo se večeras našli svi skupa na bolognezu, teme su skrenule u jednom trenutku na izradu palačinki. Od smjese do toga kako je miješati, kako peći i kako ih obrtati.
Što smo zaključili? Ako imate onaj plastični vrč za koktele jako dobar je za miješanje smjese, posebno ako u smjesu dodate malo mineralne. Brzo je i efikasno to miješanje, a još i možete zaplesati uz neki twist. No ako imate taj plastični komad posuđa od Tapperwarea (valjda se tako piše) onda zatvorite onu rupicu tek nakon što poklopac sjedne. Prijateljica ga je zatvorila prije nego je zatvorila poklopac i zbog pritiska je smjese za palačinke bilo svugdje po kuhinji osim u tavici za pečenje. A to nije lako čistiti. Zatim smo zaključili da je dobro dodati ulje u smjesu a ne na tavicu jer tada ne špricaju po kuhinji kad ih okrećete, a ipak neće zagorjeti. Sad ide ono najvažnije: kako okrenuti palačinke dok ih pečete? Dakle uvijek treba prvo malo trznuti, da se odvoji od dna, ne treba vam nož za odvajanje. Zatim iz zgloba, a ne iz lakta, trzajem izbaciti palačinku u vis. I također provjerite da nikako nemate ništa između tavice i stropa jer osim što ne znate koliko će visoko ići, može vam se dogoditi da se i zalijepi na to nešto iznad vas. Kao što se i dogodilo prijateljici sa plastičnim koktel-mikserom.

Sada definitivno znate što ne treba činiti kad pečete palačinke. Ili nađite nekog tko je dobar u tome da to radi umjesto vas.


Post je objavljen 05.06.2005. u 01:35 sati.