Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novac

Marketing

POHVALA za HITRO!

Danas sam bio na hitrošalteru iako nisam baš hitro došao do njega. Auto sam jedva sparkirao 500m dalje, a kad sam ušao u FINU morao sam prošetati kroz cijelu poslovnicu i otići na kat da dođem do šaltera. Ali kad sam konačno došao - oduševljenje.

Kao prvo - nije bilo nikoga prije mene i odmah sam bio na redu. veliki +

Kao drugo - nisam imao nikave formulare i obrasce sa sobom osim izvatka iz sudskog registra, statistike i pečata. Niti ne znam kaj sve treba, a trebao sam svoju firmu i sebe prijaviti na zdravstveno i mirovinsko.

Kao treće i najvažnije - nisam bio šutiran sa šaltera i poslan u NN da kupim obrasce nego su službeniici izvadili obrazac iz ladice i sve sredili. Fantastično. Iako je procedura ista kao prije taj STAV službenika je upravo ono što nam treba u državnoj upravi. Da sam došao prije mjesec dana najvjerojatnije ne bih ništa obavio jer nemam ovo jer nisam ispunio ovo i kaj ti ja znam, ali na hitro šalteru sam sve sredio. Pohvale!

Kao četvrto - više (skoro) nigdje ne trebam hodati okolo. Zdravstvenu knjižicu ću podići za par tjedana tamo negdje kod Doma sportova i to je to.

Mali savjet: kad idete okolo nešto obavljati za firmu uzmite sve papire sa sobom uključujući i one od banke za otvaranje računa gdje je vaš potpis i pečat (tzv. potpisni kartoni) iako je to po meni čista glupost. Naime nekada i negdje će vas to tražiti (npr. lizing kuća ili kad potpisujete ugovore) jer im to služi kao provjera vašeg pečata i potpisa. A zašto je glupost? Zato što pečat ionako nigdje ne registrirate i banka nema pojima koji je vaš pečat. Prihvatit će onaj koji vi donesete sa sobom i tamo ga lupite na isti taj "potpisni karton". Kao drugo banka ne može provjeriti vaš potpis osim po osobnoj iskaznici (a to mogu i ovi koji vas traže potpisni karton). Znači sve se svodi na to da lupite isti pečat kod njih kao što ste i u banci. Bezveze. Firma može imati i više pečata, a u banci prijaviti samo jedan i nikome ništa. Kad nosite nalog za plaćanje (HUB) u banku (ako ste dovoljno ludi da ne koristite internet bankarstvo) morat ćete lupiti baš taj pečat koji ste prijavili i to je sve. Jedva čekam da ukinu te pečate.

Post je objavljen 03.06.2005. u 19:09 sati.