Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Livnjaci općini ne plaćaju zakupninu

Načelnik općine Livno Luka Čelan izjavio je da ta općina ima problema s naplatom zakupnina iz ranijeg razdoblja za poslovne prostore u vlasništvu općine te da postoje pravomoćne sudske presude o potraživanjima po toj osnovi u iznosu od oko 500.000 maraka, javlja dopisnik NINA-e.
Odgovarajući na vijećničko pitanje u sklopu aktualnog sata na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Livno, načelnik Čelan je kazao da i pored pravomoćnih presuda Općina nije u stanju išta naplatiti od korisnika poslovnih prostora. Čelan je naglasio da se nekoliko puta sastao s predsjednikom Općinskog suda u Livnu i da je dobio obećanje da će se po tom pitanju nešto napraviti, ali do sada nema nikakvih konkretnih rezultata.
«Ono što Općina radi otkad sam je načelnik, to je da sve poslovne prostore iznajmljujemo preko javnog natječaja, a korisnici su po zaključenju ugovora obvezni zakupninu platiti 12 mjeseci unaprijed», kazao je načelnik Čelan, dodavši da se ugovori mogu produljiti za još godinu dana ukoliko korisnik zakupninu plati unaprijed.
(NINA)

Post je objavljen 02.06.2005. u 23:20 sati.