Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 22. puta - Zagreb 01. 06. 2005.

Već bijahu tamo, kada stigoh, Damir i Marijan u igri i Tomi gledajućih ih u tome. Priupitah Tomija za partiju u želji da ga izazovem . Prihvatio on i krenusmo s igrom i mi. I tako neko vrijeme prođe u nadmetanju kamenčićima. Kako ja dođoh sa Sinišom on ostade 'vočing gems'.
I trajalo to tako neko vrijeme u tom sastavu, kad evo nekoga koga sam očekivao, a drugima što iznenađenjem se pokazao. Daniel Zrno, glavom i bradom. Vidi se, zborio je istinom o dolasku svom. I ne osta do Daniel protiv Siketa, ili možda obrnuto. Upisuje se Daniel na listu i biva automatski polsijednji 15. A sada, odmah na Siketa za 4. mjesto. Svi znamo, Daniel je jak.
Od te tri prve partije prva završava ona prvo započeta. Nekako kao s olakšanjem Damir javlja svoju pobjedu. Kaže za 27,5. Sačuvao je svoje 6. mjesto.
Druga bijaše gotova ona između malenklosti moje, blogopisalca bloga ovoga, protiv Tomija. Bio je to revanš za prošlu srijedu u pokušaju povrata na 2. mjesto liste. Bilo je padova i frki i na kraju Tomi predade. I evo me tu sam gdje sam bio, na 2. mjestu.
Bio je Marijan najavio da će igrati samnom, ako me Tomi pobjedi za 3. mjesto. Mislio je pokušati me onako posrnutog dohvatiti i zmlatiti. Sada nezna što će, ali ipak izaziva me. Nisam mu ovakav baš po mjeri, ali probati će. Bio je čvrst, trudio se, pa me umalo i ne poruši. Izvukao sam se 'za slamku'. Mogao me. Malo,ovdje, malo ondje i ja sakupio poena dovoljno za pobjedu. Još mu na kraju ulazim u centralni prostor i tu mu od ogromnjače osta čvarak. 'Imao sam te možda za oko 10.', kaže. Izbrojismo 58,5. Odbijam mu koliko sam mu poništio u centru i konstatira se da baš i nije dobivao. Izgledalo mu, jer često se želje prividno preslikavaju u 'viđenje stvarnosti'. Ukazujem mu na to i on nekako sve češće koči kada želi izreči nešto, ali ne uspijeva uvijek, kao što bijaše i ovaj puta.
Tomi i Damir rade prijateljskom partijom. U to vrijeme dolaze iz separiranog prostora Sike i Daniel. Sike javlja: '3,5 za njega.' Pa, dobro, Daniel je četvrti.
Tomi igra s Svilcem na njegov izazov. Daniel i ja se pogledasmo i onako pitam: 'Očemo li?'. 'Može', kaže on i krećemo. Tomi je odradio Svilca, a Smudonja i Zrnek kompliciraju. Bila je to partija za užitak. U jednom trenutku Daniel kaže: 'Niš više ne vidim i niš mi nije jasno.' Uskoro nakon toga pada jedna veća grupa, pa i druga je u frci. Uz osmjeh Daniel predade, jer već bijaše i dosta kasno, a valja kući poći. I pođosmo.
Kada Daniel i ja započinjasmo pojavio se iznenada tu Zvonac. Zadnje je bio viđen u Budimpešti kada ode s trećeg kola uslijed bolnih problema. Naknadno doznasmo da je dobio bruh. Legne tu pored nas na stolac i malo pogleda, ali ubrzo ode. Nije mu lako, ali svi zajedno s njime smo se barem malo i nasmijali.
Pogledajmo sada rezultate..

Za 6. mjesto: M. Sviličić - D. Kovačević ( ravnopravno ) 0:1 ( 27,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: M. Smud - T. Baotić ( 7 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Za 4. mjesto: Dan. Zrno - S. Zadjelović ( 6 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 3,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: M. Smud - M. Sviličić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 58,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: T. Baotić M. Sviličić ( 2 prednosna kamena ) 1:0 ( 70,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: Dan. Zrno - M. Smud ( samo komi 0,5 poena ) 0:1 ( predajom )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 01. 06. 2005.
1. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
2. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
3. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
4. Daniel Zrno 2. kyu Velika Gorica,
5. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
6. Mato Taušan 23. kyu Zagreb,
7. Damir Kovačević 13. kyu Slavonski Brod,
8. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
9. Robert Jovičić 21. kyu Zagreb,
10. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
11. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
12. Igor Krtalić 25. kyu Osijek,
13. Leon-Josip Telak 24. kyu Zagreb,
14. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb,
15. Marijan Švarc 17. kyu Zagreb.
A druge srijede doći ćemo opet u 'Belot klubu Velebit'.
bl. Muradenu


Post je objavljen 02.06.2005. u 09:59 sati.