Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koks

Marketing

Mračni trojac ostvario vjerska prava

Vrhovni sud SAD-a jednoglasno je podržao zahtjev vještice, sotonista i rasnog separatista (ministrant Crkve kršćanskog indentiteta) za pravom na štovanje svojih vjera u zatvorima.

Sada vještice u američkim zatvorima slobodno mogu bacati čini na upravitelje i čuvare

Naime, prema federalnom zakonu iz 2000. godine države koje primaju federalni novac moraju udovoljiti vjerskim zahtjevima zatvorenika, primjerice osigurati posebne obroke ili frizure, osim ako upravitelj ne dokaže da vlasti na to nisu obvezne. Trojac koji je dobio tužbu u saveznoj državi Ohio namjerava proširiti svoja potraživanja. Tako da bi u budućnosti mogli ostvariti npr. pravo na nošenje pentagrama, što bi sigurno obradovalo vješticu.
Advokat države Ohio Douglas Cole vjeruje da bi ova odluka suda mogla potaknuti na veći broj zahtjeva za vjerskim slobodama od strane zatvorenika. No postoji i drugu stranu medalje. Naime, Vrhovni je sud doveo u pitanje ustavni zakon kojim se zabranjuje promoviranje religije od strane vlasti, čime se otvorio prostor za nove tužbe. Mnoge su države osporavale zakon iz 2000. tvrdnjom da će biti jako komplicirano upravljati zatvorima. No udruge za vjerska prava ističu da je religija vrlo važna u procesu rehabilitacije zatvorenika.


Post je objavljen 01.06.2005. u 20:02 sati.