Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

30. turnir go-sekcije O. Š. 'N. Hribara' - Velika Gorica - 31.05.2005.

Večina, koji dolaze na go-sekciju, danas imaju nastavu prije podne. To je razlog što ih ovaj puta ima nešto manje. I pored toga većina koji dođoše su imali nastavu prije podne.
Osim Matije i Marka svi ostali dolaze od početka školske godine, a njih dvojica igraju od nedavno. Oni su, ujedno, bili i jedini koji su ovaj puta svoje partije igrali atari-goom. Otišli su nakon polovine odigranog natjecanja.
Pogledajmo završnu tablicu.

1. Patrik Pervan 6. interna kategorija, 8 bodova i sos 18
2. Domagoj Kralj 25. kyu, 6 bodova i sos 18
3. Stjepan Švigir 23. kyu, 6 bodova i sos 17
4. Maksi Pokupec 4. interna kategorija, 4 boda i sos 18
5. Ivan-Bruno Kovač 5. interna kategorija, 4 boda i sos 14
6. Ivan Ćosić 4. interna kategorija, 2 boda i sos 16
7. Josip Blažek 4. interna kategorija, 2 boda i sos 13
8. Matija Kapac 2. interna kategorija, 2 boda i sos 6
9. Marko Vidnić 2. interna kategorija, bez boda i sos 10
Novih kategorija ovaj puta nema.
Stjepan je krenuo uvjerljivo pobjedama. Svima je davao jedan prednosti, a to se daje tako, da su mu protivnici imali crne dajući komi samo 0,5 poena. Sve do poslijednjeg kola je uglavnom s lakoćom pobjeđivao. U poslijednjem kolu nailazi na Patrika.
Patrik je danas pobjeđivao, ali ne tako uvjerljivo kao Stjepan. U prvom kolu je s Domagojem imao borbu dviju velikih grupa, ali je bio za jednu slobodu brži od Domagoja i bila je to uvjerljiva pobjeda, ali za samo jedan potez. Ivana i Maksija je pobjedio bez većih uzbuđenja.
Na kraju odmjeravaju se Stjepan i Patrik za pobjedu na turniru. Stjepan je imao prednost do pred sam kraj partije, ali tada čni pogrešku. Na Patrikov napad na jedan kamenčić on ga brani, a ne vidi da mu poveća grupa pada. Patrik, mu po tome ruši tu grupu, koju je umjesto obrane jednoga kamenčića, mogao braniti. Patrik dobiva partiju. Tako je to kada se ne gleda cijelo vrijeme cijela ploča.
Patrik je danas bio glavni na gou. Kaže da mu slijedeći vikend završava nogometna sezona i da neće imati neko vrijeme utakmice, pa će moći dolaziti na go subotama.
Domagoj je dobio sve preostale partije nakon već spomenutog susreta s Patrikom. Na kraju ima 6 bodova kao i Stjepan, ali bolje sos-bodove, pa osvaja drugo mjesto, a Stjepan je treći.
Maksi je imao jače protivnike od Ivan-Brune, pa sa četiri boda biva bolji od njega na četvrtom mjestu.
Ivan igra pjevajući. Sve nisam siguran da li mu je važnija pjesma ili go. Upozoravam ga, ali on brzo zaboravi na upozorenje. Svaki čas se čulo ono: 'Zrno malo .....' U takovom odnosu spram goa rezultat nije mogao biti bolji.
Josipu još nije dobro sjelo igranje na prostor, ali po malo napreduje.
Slijedeći utorak bi nas moglo biti više. Stvar je turnusa.
bl. Muradenu


Post je objavljen 01.06.2005. u 08:45 sati.