Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anteo

Marketing

BIG BEN!!!!!!!!!!!!!!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
(klikni na sliku za uvečanje)


Slavni londonski sat Big Ben zaustavio se u petak navečer dva puta i potom se sam pokrenuo. Nitko ne zna što je izazvalo zastoje. Pretpostavlja se da mu je zasmetala - vrućina.
Sat star 147 godina, jedan od najpouzdanijih na svijetu zaustavio se u 22,07 po lokalnom vremenu, zatim je nastavio raditi da bi se ponovno pokvario u 22,20 i tada se kazaljke nisu pomaknule 90 minuta.
Pretpostavlja se da je vrućina odgovorna za to zastranjivanje, jer je ovaj petak bio najtopliji dan u svibnju zabilježen u Londonu od 1953. godine s 31,8 stupnjeva C.
Big Ben je slavan po svojoj preciznosti. Odolio je desecima njemačkih bombardiranja u Drugom svjetskom ratu i dalje je tijekom rata pokazivao točno vrijeme samo uz sekundu i pol kašnjenja.
Kasnio je samo u nekoliko navrata. Godine 1962. je zbog visokog sloja snijega obilježio je Novu godinu s 10 minuta zakašnjenja.
Pokvario se posljednji put 30. travnja 1997. godine, samo 24 sata nakon općih izbora koji su doveli na vlast Tonyja Blaira i njegovu Laburističku stranku.

anteo

Post je objavljen 29.05.2005. u 21:05 sati.