Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai2

Marketing

Palace of Emirates


Kad sam vec spomenuo gazdu Ibrahima i razgovor u hotelu "Palace of Emirates"....
Hotel "Palace of Emirates" najskuplji je hotel ikad izgradjen. U njega je utroseno preko 3 milijarde dolara. U sto?

Image Hosted by Free Image Hosting

Ocito, u ovako nesto nije tesko potrosit 3 milijarde dolara: Zgrada je duga 1 kilometar i sastoji se od tri spojena objekta: hotela, rezidencije i kongresnog centra.
Hotel smjesten ispod 114 pozlacenih kupola ima sedam zvjezdica. U katalozima cete ih naci samo pet, jer sluzbena kategorizacija ne poznaje nesto ovako. Takodjer u Europi se hotel vodi pod imenom Kempinski, jer ta ekskluzivna hotelska kuca ima pravo zastupanja i managementa hotela. Inace, sastoji se 302 sobe i 40 superluksuznih apartmana. Da ne pricam, zavirimo malo u te sobicke..

Image Hosted by Free Image Hosting

Image Hosted by Free Image Hosting

Svaka soba ima dezurnog buttlera. Posto obiteljski budzet ne moze podnjeti nocenje od 3000 dirhama, vratimo se u svima pristupacne prostore. Hotel ne ponosi svojim kupolama, od cega najvise Grand Atriumom.

Image Hosted by Free Image Hosting

Image Hosted by Free Image Hosting

Kako je sve projektirano da bude "naj", tako je i ovaj atrij navjeci na Bliskom Istoku, a visi je i od bazilike Sv.Petra u Rimu. Od bazilike ga razlikuje i cinjenica da je pod izradjen od pozlacenog mozaika. Pa ti prolij kavu po njemu....
Osim hotela u "Palace of Emirates" je i rezidencija za prijem drzavnih gostiju koja se sastoji od 22 "predsjednicka apartmana", s tim da 8 vladara drzava GCC-a imaju stalne apartmane, kao poklon sheikha Zayeda.
Evo jos malo detalja: u kompleksu je zaposleno preko 1000 djelatnika iz preko 40 drzava. Na ulazu u kompleks se nalazi Emirates Palace Archway, slavoluk visi od Arc de Triomphe u Parizu, izradjen od skupog talijanskog mramora.

Image Hosted by Free Image Hosting

U "Palace of Emirates" se nalazi 1002 lustera od Swarovski kristala, ukljucujuci i neke koji se mogu svrstati u najveca svjetska umjetnicka dostignuca izradjena od kristala. U objekt je ugradjeno preko milijun kvadratnih stopa mramora, uvezenog iz Italije, Spanjolske, Kine i Indije. Oko hotela se nalazi 200 fontana i 60000 kvadratnih metara egzoticnih parkova u kojima ima preko 8000 stabala. Park se nastavlja na predivnu pjescanu plazu...

Image Hosted by Free Image Hosting

Za estetsko ukrasavanje hotela, od soba, ulaznih prostorija i restorana do ureda dnevno se potrosi preko 20 tisuca ruza. Da nastavim, ili bi stvarno bilo dosta? Popili smo taj capuccino i otisli...



Post je objavljen 28.05.2005. u 21:26 sati.