Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Novi vikend, nova vikend-zanimacija (go-problem br. 49.)

Ubacujem ovu zanimaciju u vrijeme isčekivanja završnih rezultata iz Nagoje.
Ajmo malo na novi go-problem. Vjerojatno se sjećate prethodnog problema. Bio je sličan ovome uz vrlo male razlike. E, pa baš te male razlike, dobro oslikavaju neka pravila igranja. Kada se uz malu promjenu rješenje mijenja vidljivi su razlozi promjene rješenja. To je kao kod matematike kada promijenite lijevu stranu jednadžbe, mijenja se i desna strana. U takovom slučaju se uređivanjem može bitno izmjeniti vizuelni izgled druge strane.
No, toliko o problemu, a sada o događanjima koja dolaze.
Kao prvo, sutra je redovni 7. Proljetni otvoreni go-turnir Go-kluba Velika Gorica. Igra se kao i inače u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica u Zagrebačkoj 90. Početak turnira je u 10:30, a igra se handicap -2. Novost je da se s početkom sat ranije tj. od 09:30, održava 'Sat teorije goa.' Biti će to razgovor o gou s namjerom da se otvore novi vidici i pristupi go-igri. U višeslojnosti pristupa igri nastojimo učiniti korak dalje. Pristup tom satu i turniru je slobodan.
Vikenda 4. i 5. lipnja organizira se odlazak ne međunarodni otvoreni turnir u talijanski Cormons. Prijave kod Mladena, amože i preko ovoga posta u komentaru. Turnir u Cormonsu se boduje za rating-EGF-e.
E, pa, škvadro, zasada toliko, a vi juriš na problem.
bl. Muradenu


Post je objavljen 27.05.2005. u 12:06 sati.