Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Koja je svrha izbora?

Čim su bili objavljeni prvi neslužbeni rezultati lokalnih izbora za Slavoniju, Glavaš je na televiziji izjavio da ga vlast ne interesira, a iz HSP-ovog stožera su poručili da će koalirati na osnovu programa.

Tjedan dana kasnije Đapić i Glavaš dogovorili su koaliciju gdje će Đapić dobiti mjesto gradonačelnika Osijeka iako u tom gradu ne živi već 8 godina i nema pojma koji su problemi grada Osijeka, a Glavaš će dobiti mjesto župana Slavonko – baranjske županije.

Ovo je samo jedan od primjera koji potvrđuje da političari u Hrvatskoj ne mare za birače i da samo misle na svoj osobni interes tako da onda ne čudi što je na ovim izborima izašlo tek kojih tridesetak posto birača.

Tu su onda i odlučne izjave Račana kako SDP neće koalirati s HSP-om i HDZ-om, osim u iznimnim slučajevima, kao i HSS-ova vrludanja oko koaliranja mimo dogovora Račana i Tomčića. Pa onda i pokušaj kupovine zastupničkih mandata kao što to pokušava HDZ-ovac Đuro Brodarac u Sisku nudeći 2.000.000 kn HSP ovom kandidatu da prijeđe u HSP i sl.

Sve u svemu, lako bi se uskoro moglo dogodit da na izbore nitko osim članova stranaka niti ne izađe, jer što god ljudi izabrali na izborima, to se u postizbornim koalicijama i besramnim kupovinama poništi.

Post je objavljen 27.05.2005. u 10:58 sati.