Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 21. puta - Zagreb 25. 05. 2005.

Top-tema je sada Svjetsko prvenstvo u Nagoji, ali život ide dalje i u nas. Redovno odigravamo i naša natjecanja. Pa pogledajmo u intermezzu među kolima svjetskog prvenstva i zbivanja za 'Listu kluba Velebit'
Prošlu srijedu smo igrajući ostali na istom rasporedu od tjedan dana prije toga. Da li će danas biti nekih promjena. Bilo nas je nešto manje, ali su bile neke promjene. Nas šestoro odigrali smo pet partija, izvršili dva napredovanja na listi i upisali jednoga nova natjecatelja u listu. Taj novi nje bio Marijan Švarc 17. kyu iz Zgareba.
Došavši u klub Velebit nalazim već dva Marijana u igri. Pitam: 'Jeli vi to zalistu?', a oni klimnuše. OK, jer sada nas je 14-oro na listi. Bili su tu i Damir i Tomi radeči na jednoj od njihovih partija, koje inače budu dugotrajne.
Od dva Marijana uspiješniji je bio Sviličić. Trudio se Švarc oživjeti u prostorima Sviličića, ali sve je to bilo prekasno. Svilac je rutinski spriječavao sve namjere protivnika.
Damir se žali kako mnu napredovanje u kyu-evima donosi otežavajuće okolnosti u igri za listu. Dobiva manje prednosnih kamenova. Od Tomija je izgubio, ali je bilo tijesno. Svega 9,5 poena.
Došao je Mato, a Marijani završili međusobnu partiju. Igrao bi Mato i želi da ga Švarc izazove, ali ovaj nema puno vremena pa ga prepušta imenjaku. Mato ga odmah i izaziva, što Svilac prihvaća i bude to nova partija s 9 prednosnih kamenova. I sa tih devet Sviličić je bio uvjerljiv pobjedivši Matu predajom.
Prethodne tri partije nisu donijele promjene na listi, ali sada slijede one što je mijenjaše.
Mato nakon Svilca izaziva Damira. Bio bi mu to skok sa 8. na 5. mjesto. Pomoć mu je pri tome osam prednosnih kamenčića za koje Damir smatra da su mu velika prepreka. Na taj način Damir si je sam postavio prepreku pogrešnom psihologijom. Tih osam prednosnih kamnova su donijeli napredovanje Mati na listi. Damiru ostaje da nalazi rješenje za prednosne kamenove. Studiozan, kakav je, Damir će naći rješenja.
Zucker kommt zu letzt. Tomi izaziva za 2. mjesto Mladena. Tu je i sedam prednosnih kamenova. Ti kamenovi i Tomijeva igra bili su za Mladena ovaj puta nepremostivi. Na kraju bijaše to čak 33,5 poena za Tomija. Ode Tomi opet na 2. mjesto.
Pogledajmo sada rezultate..

Za 9. mjesto: M. Sviličić - M. Švarc ( 3 prednosna kamena ) 1:0 ( 53,5 poena razlike )
Za 4. mjesto: T. Baotić - D. Kovačević ( 3 prednosna kamena ) 1:0 ( 9,5 poena razlike )
Za 9. mjesto: M. Sviličić M. Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Za 5. mjesto: D. Kovačević - M. Taušan ( 8 prednosnih kamenova ) 0:1 ( predajom )
Za 2. mjesto: M. Smud - T. Baotić ( 7 prednosnih kamenova ) 0:1 ( 33,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 25. 05. 2005.
1. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
2. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
3. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
4. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
5. Mato Taušan 23. kyu Zagreb,
6. Damir Kovačević 13. kyu Slavonski Brod,
7. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
8. Robert Jovičić 21. kyu Zagreb,
9. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
10. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
11. Igor Krtalić 25. kyu Osijek,
12. Leon-Josip Telak 24. kyu Zagreb,
13. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb,
14. Marijan Švarc 17. kyu Zagreb.
I bila je to još jedna srijeda u 'Belot klubu Velebit'.
bl. Muradenu


Post je objavljen 26.05.2005. u 15:53 sati.