Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hal

Marketing

I spy! (7): Duga bloga

Aaaa, ovo bi moglo biti zanimljivo. Pisao sam više puta o metaforama i o tome kako naši 'klikeri' povezuju srodne pojmove i emocije. Jednako tako svi naši osjeti i poimanja povezani su prema našem temperamentu, ili, da se bolje izrazim, prema našem viđenju stvari. Današnja moja tema su boje. Nisam nikakav mističar i ovome ne pridajem nikakve mistične epitete. Činjenica je da svatko od nas ima svoje boje, one koje više volimo, i one koje ne volimo. Kad kupujemo odjeću, kad radimo soboslikarske radove ili samo bojimo kućnu ogradu. Nešto nas u glavi vuče nekim bojama. Naš temperament. A blog, kako smo obojali blog? :)

No, prva stvar je bila da sam danas naletio na stranicu koja govori o bojama i kako one korespondiraju s osobnostima. Nije me obuzelo neko posebno čuđenje, jer je utvrđeno testiranjima i analizama. Možete vjerovati ali i ne morate. Ono što je bilo zanimljivije da sam paletu boja uprtio na leđa i krenuo s milim b(l)ogom. I što sam otkrio. Vidjet ćete i sami.

Za početak, najkraća moguća verzija opisa boja i nekih ljudskih karakteristika. Upoznavanje za one koji se nisu sreli s tim.

CRVENA Crvena je jaka boja s vrlo visoke frekvencije. Ona privlači oko i stimulira um. Ona označava snagu, agresiju, i visoku energiju. To je boja vođa ali također i istraživača. Crvena radi prvi potez. Tamno crvena indicira napetu situaciju, svjetlo crvena je neodlučnost.
PLAVA Plava je boja dubokih misli i misterije. Ona pokazuje odanost i stabilan napredak. Plava je boja kreativne energije i umjetničkih projekata. Pokazuje tihu mudrost i često se povezuje s boljitkom čovječanstva. Plava brine za blagostanje drugih, pokazuje suosjećanje i unutarnju snagu.
ZELENA Ovo je boja prirode, ona umiruje i osvježava. Zelena je boja izlječenja i dobar poticaj za one u nevolji. Zelena je jaka energija i privlači mnogo pozitivne snage, ona je utočište mira i sklada. Zelena indicira situacije koje će tražiti najmiroljubivije ishode, i slijedi put manjeg otpora. To je boja iskrenosti i istine.
ŽUTA Žuta je prijateljska i vesela. Pokazuje živost i toplinu a uz to je i boja inteligencije. Žuta je utočište društvene energije i pokazuje suradnju s drugima. Žuta nije boja vođa, ona je radije sljedbenik. Žuta predstavlja znatiželju i strast da se stvari učine boljima.
LJUBIČASTA Ljubičasta predstavlja energiju za potragu. To je boja stvari koje su predodređene traženju i pronalaženju odgovora na ljudske misterije. Ljubičasta je kraljevska boja, boja samopouzdanja i ega. Prate je velike ambicije i ona je energija slave i moći. Ljubičasta je luksuz i nosi snagu velikih profita.
NARANČASTA To je boja sunca i puna je energije. Pokazuje stvari koje se kreću brzo, imaju veliku snagu i svrhu. To nije boja materijalnog bogatstva već više bogatstva uma i znanja. Narančasta predstavlja energiju davanja drugima. Označava ono što raste i nove početke.
SMEĐA Boja zemlje s čvrstom i definiranom vibracijom. Predstavlja praktičnu stranu stvari. Uspjeh dolazi spremnošću na rad. Ona ne pokazuje energiju u uzlazu već radije sigurno i sporu snagu. Smeđa označava velik trud. To je ujedno i boja upornosti i izdržljivosti.
CRNA Crna predstavlja izrazit osjećaj za formu i društvena zbivanja. Predstavlja formalnu i rezerviranu energiju koja pokazuje neskriven osvrt na ljudske relacije. Crna je boja snažnog kretanja i svrhe. To je vibracija dostojanstva.
BIJELA Bijela je najjača i najčišća od svih boja. Osjećamo je kao boju savršenosti i čiste svjetlosti. Ona predstavlja dobre i poštene prosudbe i pokazuje na putove duhovnosti.

Evo tako kažu. Ima li netko da je u međuvremenu brzo otvorio svoj blog da provjeri vlastite boje? Vjerujem da smo predložak izabrali prema vlastitom afinitetima a i promjene koje smo radili su u skladu s našim shvaćanjem svemira :) Svoj blog smo složili na svoju sliku ali posjećivanje drugih blogova djeluje na nas na gore navedeni način. Bar donekle.
Pogledajte okolo po blogu, vjerojatno ćete vidjeti isto, a i zaključiti da boje često odgovaraju i sadržaju pisanja. Plavo-ljubičasta i promišljena Nasstasja, crno-ljubičasta i zagonetna elektra, bijelo-ljubičasta i sigurna zrinka, zeleno-narančasta i svježa ane, uglavnom zeleni dobrohotni Kross, narančasto-smeđi i praktičan Dalibor, smeđe-crvena i dosljedna T.R.A.S.H...., e neću više nabrajati, ovo su samo brzi primjeri, potražite sami, meni to ima puno smisla. Jeste li te ljude zamišljali upravo tako? Ako ćete sad krenuti u dizajn kako bi se prilagodili onom gore napisanom, teško ćete raditi s bilo kojim bojama onim onih koje su zaista u vama. :) Ako je ova priča o bojama istinita tada mnoge ljude s ovog bloga od danas poznajem barem za nijansu više.

Kao dječak divio sam se dugi, bila je tako rijetka i veličanstvena pojava. Danas, kad god je poželim vidjeti, raspršim mlaz vode prema suncu i napravim svoju malu dvorišnu dugu. Sjećanje na ushit i oduševljenje malog dječaka.

Post je objavljen 01.07.2004. u 00:23 sati.