Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cafukaka

Marketing

Hajduk 0-1 Rijeka: Rijeka osvojila Kup Hrvatske

Rijeka je kontroverznim golom Dumitrua Mitua i u uzvratnoj utakmici finala Kupa pobijedila Hajduk i tako sa ukupnim rezultatom 3:1 osvojila prvi trofej nakon 26 godina.

Jedini gol u susretu bez previše prigoda postigao je u 80. minuti bivši napadač Dinama Dumitru Mitu na asistenciju Šarića, no taj pogodak nije smio biti priznat, jer je na sedam metara od gola Balića na taj centaršut skakao i Čaval, koji je bio u zaleđu.

Hajduk je igrao nešto agresivnije i bolje u prvom poluvremenu, ali prvi udarac u okvir gola Rijeke uputio je Niko Kranjčar tek u 41. minuti.

Nakon odmora bilo je nešto više prilika s obje strane, a iako ih je Hajduk imao više, Rijeka je svoj jedini udarac u okvir gola uspjela pretvoriti u pogodak.

Od 65. do 80. minute Hajduk je snažno pritiskao obranu Rijeke, koja je ipak uspjela sačuvati svoj gol, a tada je susret odlučio pogodak Mitua na asistenciju Šarića u 81. minuti.

Do kraja susreta Hajduk se potpuno otvorio te stihijskim napadima pokušao zabiti, ali gosti su se uspješno branili i sačuvali prednost koja im je donijela naslov osvajača Hrvatskog kupa.

Put Rijeke do naslova pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa:

1/16 finala: Rudeš - Rijeka 1:4
1/8 finala: Rijeka - Crikvenica 2:1
1/4 finala: Rijeka - Slaven Belupo 1:1, 2:2
Polufinale: Rijeka - Varteks 3:2, 3:3
Finale: Rijeka - Hajduk 2:1, 1:0

Tijek susreta:

U prvih deset minuta Hajduk je pokazao više napadačkih ambicija, dok je Rijeka izvela tek jednu neuspješnu kontru.

U 11. minuti Niko Kranjčar je nakon dobre kombinacije sa Bušićem pao u šesnaestercu, ali sudac Strahonja ne pokazuje na bijelu točku.

U 17. minuti Dunković nakon pogreške Hajdukove obrane iz daljine po prvi puta ozbiljnije ugrožava Balićeva vrata, ali lopta odlazi preko gola.

Nakon polovice prvog poluvremena uz par izuzetaka igralo se većinom na sredini terena.

Splićani su zaredali kontre, ali riječki stoperi uspijevali zaustaviti pokušaje ugroze svog gola.

U 41. minuti Kranjčar je iz daljine prvi puta zapucao u okvir vrata, ali Radman je njegov udarac sa lakoćom obranio.

Na kraju prvog poluvremena sve češće se redaju prilike ispred Rijekinog gola, ali momčadi su otišle na odmor sa nepromijenjenim početnim rezultatom.

U nastavku utakmice sa klupe Riječana u igru je ušao Neno Katulić i zamijenio Tomislava Ercega, a ulazak Katulića unio je svježinu u riječki napad.

U 57. minuti iz Hajdukove momčadi izlazi Bušić, kojeg zamijenjuje Turković, koji odmah pokušava ugroziti Radmana.

U 72. minuti Hajduk je imao najbolju priliku na utakmici, Niko Kranjčar loptu je usmjerio prema desnoj vratnici, ali ona odlazi nekoliko centimetara pokraj vratnice.

Opasna igra Leranta u 74. minuti uzrokovala je indirektni udarac sa sedam metara, ali gosti su uspjeli iznijeti loptu iz svog šesnaesterca.

Dumitru Mitu je u 80. minuti na asistenciju Šarića nakon gužve u petercu Hajduka pogodio za 0:1, bio je to gol koji je odlučio osvajača Kupa.

Trener Hajduka nakon primljenog pogotka poslao je sve svoje igrače u napad, umjesto Hrmana u 85. minuti uveo je Račkog.

U sučevoj nadoknadi od čak osam minuta Kranjčar se našao u prilici, ali je loše zahvatio loptu i poslao je visoko iznad okvira gola.

Post je objavljen 25.05.2005. u 20:17 sati.