Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koks

Marketing

Gumball u Hrvata: Ferrarijima i lamborghinijima slavni na pršut i sir!

NACIONALNI PARK KRKA - Vaši policajci su super! Nisam platio niti jednu kaznu. Zadnju sam platio u Austriji - ustvrdio je nabildani mladi Britanac izlazeći iz crnog mercedesa McLarena na kišu na parkiralište u NP Krka.



Nakon što je po hrvatskoj autocesti vozio 310 km/h, taj je vozač nadomak Šibenika stigao jučer oko podneva i prijavio se na kontrolnu točku spektakularnog Gumball 3000 Rallyja, automobilističkog zbivanja u kojem sudjeluje mnoštvo svjetskih zvijezda: glumica Daryl Hannah, Quentin Tarantino, manekenka Joddie Kidd, pjevač Jay Kay...

- Poznati bogataši svake godine tri tisuće milja voze svoja živopisna i snažna 'prijevozna sredstva’ poput porschea, ferrarija, aston martina i drugih skupocjenih prometala. Ove godine se 'vozikaju’ od Londona preko europskih država, do Hrvatske, Sicilije, Rima, pa do Monaca, gdje je finale utrke. Dogodine idemo od Moskve do Pekinga - povjerio nam je ponosni organizator sedmog Gumball 3000 Rallyja Mike Finnis.

- Oh, Jesus! - ustvrdila je plavuša iz lamborghinija, pokazujući svojem crnomanjastom partneru slapove rijeke Krke.

Nakon što su se parkirali uz huku i buku snažnih motora, sudionici Gumballa navalili su na domaći pršut, sir, rižoto od morskih plodova i ostale delicije, te krenuli put Dubrovnika. Dakako, 124 bijesna automobila iznenadila su i turiste na Krki, no ne i dobro obaviještene lokalne automehaničare i zaljubljenike u sportske 'pile’.

Tako su se na parkiralištu uzdišući zbrajale konjske snage ili milijuni eura vrijednosti na kotačima, a slavne su osobe brzo “pale u drugi plan”:
- Znaš, doći će i onaj pjevač 50 Cent - veli čuvar Parka drugome.
- 'Ko? - blijeda pogleda odvratio je njegov kolega.


Post je objavljen 25.05.2005. u 15:47 sati.