Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cafukaka

Marketing

HAJDUK U uzvratu finala Hrvatskog kupa Splićani imaju samo jedan cilj - osvojiti trofej


TUČEPI - Igor Štimac svoju je momčad odveo daleko od vreve koju nudi uzvrat finala Hrvatskog kupa. U Tučepima, u hotelu Alga, Hajduk uživa u miru, cijela je momčad koncentrirana samo na, kako se nadaju u Poljudu, devedeset minuta koje će donijeti prvi ovosezonski trofej. U Rijeci nisu baš blagonaklono primili Štimčevu izjavu kako će ih izbrisati.
- Njihovo je pravo da se ljute. Neću ih ja izbrisati, očekujem da to učine moji igrači. To je više figurativno rečeno. Pitanje je tko će naći više snage, motiv nije sporan. Rijeka se osvježavala, mi na žalost nismo mogli, jer smo vodili bitku u Zaprešiću. Eto, prvi je zadatak ispunjen, sada je drugi na redu. Stanje je u momčadi odlično, čak sam i trening morao skratiti, jer su se previše razletjeli. Svjesni su koliko im ta utakmica znači. Jasno je da očekujem trofej. Igramo pred svojom publikom, kojoj smo proljetos ostali dužni. Sada imamo pravu priliku odužiti se navijačima.

No, ne treba srljati nego graditi, igrom doći do trijumfa. Igra će, uvjeren sam, rezultirati pogocima. Ona je najvažnija - kazao je Štimac. Sastav, shodno svom običaju, Štimac nije objavio.

- Vidjet ću još, Vejić je normalno trenirao, moguće je da se pojavi u momčadi. Imamo mnogo načetih igrača, posebno u obrani, pa moram kalkulirati. Uz Vejića, probleme imaju Đolonga, Vučko, Hrman, Rukavina, Žilić... U Hajduku nisu bili baš najsretniji kada su vidjeli da finale Kupa sudi Strahonja.

- Neću ga niti komentirati. Samo bih volio da ne ponovi način suđenja iz prethodnih utakmica u kojima Hajduku nije dopustio ni najmanju priliku da razvije igru. Posljednji nam je put u Poljudu dosudio 45 prekršaja. A mi smo napadali. Osjećaj uoči utakmice koja Štimcu treneru može donijeti prvi trofej na klupi?

- Golema je razlika. Kao igrač drukčije sve proživljavate, kao sportski direktor opet na drugi način. Ali, na klupi je najteže. Štimac nakon Rijeke, pa subote i Varteksa. Gdje se vidi? Na klupi, u kancelariji ili na plaži?

- Balun je moj život, ovako ili onako. Uvijek sam govorio da neću žuriti, ali nikada ne znate što vam donosi sutra. Sada nisam imao vremena za kvalitetnu pripremu, samo sam upao u žrvanj i ostaje mi žal što nisam svoje ideje mogao provesti na pripremama



Post je objavljen 25.05.2005. u 14:36 sati.