Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

29. turnir go-sekcije O. Š. 'N. Hribara' - Velika Gorica - 24. 05. 2005.

Igra što daje čovjeku mogućnost, da ulazi u misli svoje, da radi sobom mijenjajući se uz svijest o promjeni toj. Igra što igra se u svijetovima raznim, viđenjima raznim. Igra što je igra, a nekima i više od toga. I da li je to uopće bitno, jeli više ili manje, jer i vrabac što proleti ništa manji nije. I tako Štefek i društvo nađoše ovdje mjesto svojim postom među onima s prvenstva svijeta. I kao što vrabac u preletu ništa manje značajan nije.......
Idući na školsku go-sekciju u Hribi razmišljam, da li će biti novih nakon prošlotjednog igranja kamenčićima u parku, kada nije bili rada u školi, ali se nađosmo vani slučajno pri mom povratku. Razigrasmo se tada na otvorenom, a neki, što prvi puta vidješe ovu igru, 'zapališe se'. I bilo je. Došao je Zvonimir s prijateljem Markom Vidnićem, kojem je ovo danas prvi puta na turniru. Mato je došao također, a i Vinko iz Habdelića, kao dio ove škvadre.
Igrali se mješovito go na 13x13 i atari-go na 9x9. 4. interne i jači su igrali go, a slabiji atari-go.
Pogledajmo završnu tablicu.

1. Stjepan Švigir 23. kyu, 8 bodova i sos 18
2. Petar Jelušić 24. kyu, 5 bodova i sos 20
3. Zvonimir Kračun 15. kyu, 5 bodova i sos 19(70)
4. Marko Vidnić 1. interna kategorija, 5 bodova i sos 19(68)
5. Kristian Sambol 2. interna kategorija, 5 bodova i sos 11
6. Domagoj Kralj 25. kyu, 4 boda i sos 17
7. Ivan Bruno Kovač 5. interna kategorija, 4 boda i sos 15
8. Mato Maslać 2. interna kategorija, 3 boda i sos 10
9. Maksi Pokupec 4. interna kategorija, 2 boda i sos 16
10. Vinko Svoboda 2. interna kategorija, 2 boda i sos 15
11. Josip Blažek 4. interna kategorija, 1 bod i sos 9
12. Ivan Ćosić 4. interna kategorija, 0 bodova i sos 4
Nove kategorije: 2. interna kategorija: Marko Vidnić
Stjepan je ovdje već zakon. I ovaj puta je sve odradio u svom stilu. Vidim da ne kopira načine već traži svoja rješenja, a prihvaća samo ono što je razumio. Dobar je to sistem. Sada i ja znam da mu mogu objašnjavati razne načine i kombinacije. Ima šansu za dobro napredovanje u igri. Već u prvom kolu je pobjedio Petra Jelušića i time najavio pohod na još jedno prvo mjesto. I Petar razmišlja i napreduje.
Zvonimir je trebao davati po tri prednosna kamenčića protivnicima s kojima je igrao na 13x13. Još nije u formi, pa mu se desilo da je izgubio od Stjepana. Čak je u jednoj atari-goa protiv Marka izgubio kamenčić, što Marku bijaše dovoljno za pobjedu. Ovaj potonji, što prvi puta igra go na nekom turniru, odradi isti u stilu pobjednika. Jedino ga pobjednik turnira Stjepan zaustvi. I ode Marko na 2. internu zasluženo.
Kristian, što Kiki ga svi zovu, dolazi danas na go. Čim ga vidjeh znao sam da ću imati puno posla i da ću možda i glas izgubiti. Umiljato je to dijete, što vječno nešto radi i smišlja nepodopštine. Kada ga upozorim, kaže da će biti dobar, ali ne izreče, da se to odnosi samo na prvu minuto po tom iskazu. I potred svega toga odigrao je podosta uspješno do dva zarobljena kamnečića.
Ivan Ćosić dođe, odigra jednu partiju i ode. Bolje išta nego ništa. Maksi se družio po svim sadržajima. Naročito je bio aktivan u sazvučju s Kikijem. Na mahove to bijaše urnebes. Što se goa tiče bilo je to slaganje kamenčića na ploču, pa čak i ne slaganje, već stavljanje rukom. Pitam ga: 'Zašto si tu stavio?', a on obično samo slegne ramenima i nasmije se.
Josipu je ovo bilo prvi puta iganje na 13x13 na prostor. Još se nije dobro snašao, pa je i rezultat stoga slabiji bio.
Pa, lijepo nam je bio, a bilo je tu i goa, kamenčića crnih i bijelih, neka tablica Mladenovom rukom vođena, što upućivalo je na nešto, što turnirom zovemo.
I tek vrabac što proleti do grane obližnje, kamenčić na ploču stiže. Tren u svemu. Ten u svemu? Hm, tren u svemu, pa o ćemu ja to? Ha, ha, ha...... idemo dalje.
bl. Muradenu


Post je objavljen 25.05.2005. u 10:44 sati.