Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogtemazo

Marketing

Need 4 Speed, iliti talijanski - Nidare per Spidare :)

Ako šta rula na mom blogu onda su to definitivno naslovi:)
Ok, pokušat ću ovog puta samo kratko jer sam stvarno u stisci s vremenom. Uvalio sam se u neku novu šljaku koja prilično obećaje, ali traži i određenu žrtvu, a to je spavanje van svog kreveta i svog doma. Ne, nije vezano uz ono što vam pada na pamet:) Recimo samo da ću biti rijeđe u gradu, pa tako i za kompom. Nego, dosta priče o tome da nešto ne ureknem. Htio sam samo na brzinu ispričati pomalo čudnu priču koja se prije nepunih mjesec dana dogodila frendu.


Dabogda ga okrenuo naopako
pa ti laser oko spržio.
Prilikom zadnjeg sletanja u Veneciju, frendu su pametni talijani uspjeli zagubit prtljagu, pa se tako morao nakon par dana vratiti natrag kako bi je podigao nakon što je ova napravila još jedan lagani đir do JFK-a u New Yorku. No nevrmajnd det. Važno je da se on uputio svojom zvjerkom od passata do Venecije, pokupio svoje drage krpice i krenuo autoputom kući. Kako se pribilžavao naplatnim kućicama na izlazu prema Trstu, primjeti Talijane u plavim uniformama kako su ga nanišanili fejzerom za detektiranje brzine. Naravno da se u trenutku usrao i bacio pogled na uricu koja je pristojnih pokazivala 110, mada je znak je sugerirao 80, jer je ostalo manje od kilometra do kućica. Šti - fak - šit -fak.

Mudro izabere što je god bilo moguće ljeviju traku u nizu od dvadesetak kućica u nadi da će proći neprimjećen, i plati autoput. Ništa se nije dogodilo. Krene sretan dalje, i naravno, na mejstu gdje se onaj ogroman plac od 500 traka ponovno sužava u autocestu, zaustave ga plavci kojima je dojavljeno da zeleni passat balkanskih registracija radi nepodopštine na cesti.

Frend je prilično spretan sa talijanskim jezikom tako da nije bilo barijere u komunikaciji, ali je zato postojala nepremostiva razlika u kvocjentu inteligencije jer umnožak IQ-a ovih dvoje nageliranih žabara nešto malo prelazi zbroj dvije najgluplje autohtone hrvatske kokoši. Presuda je bila brza i jasna. 300 eura kazne na licu mjesta ili zapljena vozila dok se ne podmiri račun. Molim?!!! Aha! Ako nemaš para, nema nikakvih uplatnica, prijetnji, poziva.... jednostavno kažu da će pozvati vučnu službu i odvesti auto dok ne donese lovu. Vidi on da nema zajebancije pa odmah nazove svog prijatelja u Rijeku i kaže mu da dofura lovu ez sun ez posibl. I tako ovaj krene iz Ri i nosi pare pajdašu u nevolji. Nakon dva-tri sata on stiže, i dug je podmiren.

Ali to nije sve! Set noževa..... hmm... ne ovaj put. Uz kaznu od basnoslovnih 300 eura, kazna je i oduzimanje vozačke dozvole???!!! U stranoj državi?! Jup. Izgleda da se ne šale. Nakon kratke i nesupješne prepirke nije mu preostalo ništa nego da preda vozačku i prepusti volan curi.

E sad ja vas pitam: Ima li tko iskustva sa sličnim događajima? Da li stvarno smiju uzeti vozačku dozvolu strancu? Ili samo balkancu? Da li stvarno smiju zapljenit vozilo dok se ne podmiri dug? I sve to za prekoračenje od samo 30km/h??? Što da se umjesto njega u istoj situaciji našla majka sa malim djetetom? Ako nema novaca za kaznu za pretpostaviti je da nema novaca niti za prenoćište. Što i da ima novac, ali nema tko voziti auto nakon oduzimanja dozvole? Nakon zapljene auta treba platiti i vučnu službu, a da ne govorimo i naknadu za svaki dan ovisno koliko auto odleži kod njih. Frendu su rekli da vozačku može podignuti kroz desetak dana, koliko treba da se obavi papirologija. Gdje biti desetak dana ako nemaš prijatelja koji će doći po tebe iz Hr? Što ako si recimo iz Mađarske i vraćaš se doma sa 200 eura u džepu za osnovne putne troškove? Tko će te onda izvlačit iz govana? Ljudi moji, pa nije ratni zločinac!!!

Nakon što smo ga uvjeravali da je gadno popušio i da nije trebao predat vozačku jer za to po nijednoj logici nema zakonske osnove, provjerio je na talijanskom konzulatu u Rijeci gdje su mu rekli kako je to normalna procedura???

Čitam neki dan o ovom Gumball 3000 eventu koji s guštom pratim, i kako su svi ti lovatori prolazili kroz hrvatsku do Dubrovnika u svojim četristo-pa na više-konjašima, i kako su ovi naši presretači na auto putu globili jednog od njih za brzinu od blizu 300km/h sa nekih 35 eura!!!

Tko je ovdje lud?


Post je objavljen 25.05.2005. u 07:56 sati.