Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaizgrada

Marketing

Njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

E ljudi moji evo sam danas lijepo kupila na placi. Zar buket nije krasan i zdrav? Ma od svega najviše volim artićoke, naprosto ih obožavam. To je jedino jelo koje nikada ne odbijam. Toliko ih volim da ove dane kuham teće i teće onda to razdvojim u male porcije pa zaledim da imam za zimu. Ma kakve kamenice, jastozi itd meni su vam artićoke uf, uf, uf

Image Hosted by ImageShack.us

PUNJENE ARTIČOKE
Prije kuhanja dobro ih je preko noći ostaviti u vodi da nabubre i da iz njih iziđu mušice kojih često zna biti. Prije spravljanja treba ih ocijediti.
Potrebito je: 6 kom artičoka, 2-3 pice česna, maslinovo ulje, parmezan, petrusin, pola čaše vode, papar, sol, krušnih mrvica, kopra, morača, mladi bob, mladi biž.
Dršci artičoka se podrežu, a tvrdi listovi odstrane. Mrvice, česan, papar, parmezan gratani, petrusin, sjeckani kopar, morač, sol, maslinovo ulje promiješati i tom smjesom puniti artičoke. Raširimo im latice, a nadjev stavljamo između latica. Stavimo ih okomito u teću, a između se stavlja bob i biž. Na njih se ulije voda pa se poklopi i kuha oko po ure dok omekšaju.


a onda sam načinila i našu čuvenu Stonsku tortu od makarula. Tako da sam bila valjana i sad popodne društvo stiže na kavicu i tad će torta fasovat.

Image Hosted by ImageShack.us

STONSKA TORTA OD MAKARULA
Potrebito je: po kila makarula, 40 deka cukara, 6 jaja, 25 deka masla, 10 deka čokolate,15 deka oraha, 15 deka mjendula, 1 vanili cukar, 2 ožice kanjele, korica lemuna, kupica ruma, tijesto za obložiti kalup: 2 jaja, 40 deka oštrog brašna, ulje.
Makarule skuhamo i pustimo da se ohlade.(ne previše jer se stvrdnu i slijepe) Izgratati čokolatu i koricu jednog lemuna, samljevene mjendule i orahe, jaja lagano izbatimo. Od brašna, dva jaja malo ulja napraviti tijesto. To tijesto treba razvaljati i staviti u kalup najbolje neku teću tako da prekrije dno i strane. Ostatak tijesta mora visiti preko teće jer sa tim tijestom poslje prekriješ vrh. U tako obloženi kalup, složiti red makarula, posuti ih smjesom prethodno napravljenom od oraha, mjendula, čokolate, kanjele i listića masla. Činiti tako sve dok se napuni kalup, na vrh dodati ostatak sjeckanog masla i zatvoriti tijestom uz lagano pritiskanje rukom da se uhvati uz nadjev u kalupu. Vrh tijesta namazati otopljenim maslom i peći u pećnici na 180°C oko 45 min. Gotovu pečenu tortu ostaviti u teći da se ohladi pa je onda izvrnuti na veliki pjat, znači ono što je bilo gore sad stoji na pjatu. Onda je posuti cukarom i malo ukrasiti i ako izdržite sačekajte goste a ako ne navaliteeeeeeeeeeeeeeeee


Post je objavljen 24.05.2005. u 13:50 sati.