Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

25. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica' - 19. 05. 2005.

Još od četvrtka osta ovo da se izvjesti, jer bilo je zbivanja u Centru, no blogopisač nije vrijeme našao da to učini. Bili su mu tu kao neki prioriteti Nagoja i Budimpešta. Tako to, sve neki prioriteti. Sve je nekako važno više, a nešto manje. Tek povremeno vidim, da tu ipak nije sve baš pravično. Vrhunski majstori goa nisu ni do koljena vrapcu u letu. I kao da je sve to nama, nekako po nama, priznanje nekima od nas ili nećemu. To je valjda stoga što smo baš takovi. A, kako bi bilo, da smo nikakovi? I tako sam svijetskim prvenstvom i Budimpeštom preskočio malene iz Centra. Je li opravdano zbog 'viših ciljeva' putem gaziti sitan svijet kao kukce i crviće. Često mi se upali ta lampica. Neka mi oproste svi, koje iz svoga neznanja zanemarujem. Škvadro, nisam vas zaboravio.
Prošla su dva tjedna kako ovdje nije bilo zajedničke igre natjecanjem u gou. Jednom su bili drugi radovi u predviđeno vrijeme rada sekcije, a drugi puta smo radili na pripremi za turnire na velikoj ploči s naprednijima tj. 7. internim kategorijama. Danas sam u nekom više zajedničkom igrajućem ozračju. Opet ću svima prižiti prigodu igranja. Namjera je da se kombinira go na 13x13 za naprednje i atari-go za ostale.
Sistem odabira protivnika i određivanja redoslijeda je bi švicarski, a igralo se četiri kola.

1. Adil Karupović 24. kyu, 7 bodova i sos 16
2. Božena Horvat 7. interna kategorija, 6 bodova i sos 20
3. Drago Ilijaš 25. kyu, 6 bodova i sos 17
4. Ivan Crnčić 7. interna kategorija, 4 boda i sos 19
5. Anto Stipić 4. interna kategorija, 4 boda i sos 17
6. Mario Krznarević 1. interna kategorija, 4 boda i sos 12
7. Jasmin Zendeli 4. interna kategorija, 3 boda i sos 16
8. Fabijan Budek 5. interna kategorija, 2 boda i sos 18
9. Tea Šimag 7. interna kategorija, 2 boda i sos 10(4)
10. Mateja Vidić 2. interna kategorija, 2 boda i sos 10(0)
11. Ana Pavleković 6. interna kategorija, 2 boda i sos 7
12. Darko Glas 2. interna kategorija, 2 boda i sos 4
Nove kategorije: 2. interna kategorija: Mario Krznarević
Dio onih koji dolaze na go bili su van Centra. Jedna grupa je bila u Jaski na natjecanju, a druga grupa u Osjeku. Među učenicima Centra bruji vijest da su ndečki osvojili zlatnu medalju u plivanju. Zbog toga Darko Dolenac nije htio ići na Otvoreno prvenstvo Hrvatske u go, a niti će ići u Budimpeštu.
Priključio se ovaj puta Drago Ilijaš. Marina Šimag je ovdje, ali neće igrati. Tea Šimag kreće s igrom, ali nakon poraza od Drage u drugom kolu, s kojim nije htjela igrati na 13x13, već na 9x9, odustaje. S Teom odlazi i Ana. Darko Glas se ponaša po sistemu 'bi-nebi'. Malo igra, a malo ne. Mateja obično uvijek ima nekih obveza, pa se uključuje često kasnije. Tako je bilo i danas. Ostalih osmero su u cijelosti odradili današnji turnir.
Već u prvom kolu iznenađenje. Mario je neočekivano pobjedio Adila u jednoj partiji. Zbog nerpažnje uhvatio mu je jedan kamenčić, što mu je dovoljno za pobjedu. Jednu je pobjedio i Jasmina. Mario je sada 2. interna kategorija.
Kolo prije kraja vodi Božena, ali sistem igre je vodi na odlučujući susret s Adilom. Adil je bio uspješniji u toj partiji, ali Boženi ostaje najuspješnije mjesto na turniru u konkurenciji učenika Centra. Opasna je ona. Podsjeća na starijeg brata Srečka. On je znao pobjeđivati na turnirima. Završio je školovanje u Centru.
Drago rijetko igra na našim druženjima. Pitam se, postoji li razlog, što inače ne igra. Znao je često dolaziti i promatrati druge. Bio je uspješan, a izgubio je samo od Božene.
Ivana zanima igranje na prostor. Danas je bio četvrti.
I slijedeći četvrtak će opet biti igre.
bl. Muradenu


Post je objavljen 24.05.2005. u 10:04 sati.