Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kanuny

Marketing

MUDRE GLAVE LIJEPE NAŠE (2)

HFP Republike Hrvatske, odnosno Agencija za privatizaciju RH dala je naputke za osnivanje firmi na poslovnim prostorima, predstavništvima, stanovima ili kućama za odmor poduzeća iz Republika bivše SFRJ temeljem pozitivnih propisa RH. Podobni mimo Uredbi, Zakona i intencije o zaštiti imovine i radnih mjesta osnivaju uz blagoslov i HFP-a i Trgovačkog suda nove firme. Tako osnovane firme u Trgovačkom sudu uz blagoslov nekih vrše putem ovlaštenih procjenitelja procijene nekretnina i temeljem elaborata o procijenjenoj vrijednosti nekretnine vlasništvo fizičkih ili pravnih lica iz Republika bivše SFRJ unose u temeljni kapital novoosnovane firme. Općinski sudovi Tj. Gruntovnice prihvaćaju ovako iskazane podatke u Rješenju Trgovačkih sudova o osnivanju firme kao vjerodostojne podatke i na osnovu tih podataka suprotno zakonskim odredbama Zakona o zemljišnim knjigama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Zakona o obveznim odnosima, dakle bez ugovora o kupnji ili drugoga osnova za stjecanja prava vlasništva postaje vlasnik nečega što je tuđe i za što nema zakonske osnove.

* * * * *
Dakle svojim radnjama omogućila lažnim upisima i lažnim dokumentima dovesti u zabludu državni organ radi počinjenja kaznenog djela, a sebi ili drugima pribaviti takvom pljačkom imovinsku korist velike vrijednosti.

* * * * *
Gruntovnica vrši upis takve registracije bez ostalih, Zakonom potrebnih dokumenata za stjecanje imovine izdaje ZK izvadak na osnovu kojega banke daju višestruke vrijednosti kredita, bez obzira na stvarnu vrijednost te i takve imovine koja nije legalno vlasništvo novoosnovane firme bez ikakvog programa, nego samo na osnovu procjene takve nekretnine kao osiguranja kredita.
Dokaz: Ugovor koji gruntovnica neće da provede
ZKU 5329, kč 5067
KO Grad Zagreb


* * * * *
INA d.d. osniva firmu koja preuzima u posjed nekoliko nekretnina firme iz SRJ, nakon nekog vremena, ona bez javnoga natječaja daje te nekretnine u kompenzacijama drugim firmama, odnosno prodaje privatnim osobama bez odluka organa o umanjenu imovine javnog poduzeća, a onda privatna osoba prodaje nekretnine bez ijednog osnova iz Zakona o zemljišnim knjigama. Nekretnine u Rovinju,»Škaraba», kao i zgrada u Rusanovoj 13 Hrvatski nogometni savez, vlasništvo GENEX-a Beograd, kao i nekretnina KO Gruž ZK 236 Dubrovnik, istog vlasnika.

* * * * *
HFP osniva firmu na nekretnini firme iz SRJ bez zaposlenih prodaje dionice novoosnovane firme. Nova firma temeljem ugovora kojim je firma iz SFRJ 1974 godine legalno stekla vlasništvo i koji se nalazi u Gruntovnici , pravi inverziju pravnog posla tako da sada nasljednik firme koja je prodala nekretninu 1974 godine doduše sada u stečaju , na istom ugovoru udara pečat kao da je kupila tu istu nekretninu 1994. godine dakle falsificirajući Ugovor iz Gruntovnice novoosnovana firma prenosi nekretninu uz pomoć Rješenja Trgovačkog suda koji priznaje falsifikat za procjenu i vlasništvo temeljnog kapitala, a Gruntovnica vrši upis istoga kao vjerodostojan prijenos vlasništva. Istim postupkom novoosnovana firma pokušava se upisati i na nekretnini u Orebiću vlasništvo istoga vlasnika, kuća za odmor, što im Sud u Korčuli i potvrđuje, iako u Gruntovnici piše da su samo korisnici tog objekta. U Gruntovnici Općinskog suda u Zagrebu se vodi dvostruka knjiga iz koje se vidi i Sud čak svojim pismenom tvrdi da je proces upisa za tu nekretninu od 1994. godine u tijeku, a na koju je već izdao ZK izvadak na osnovu kojega je osnovana firma dobila kredit od 2.500.000 (dva milijuna i pet stotina tisuća) DEM-a.

ZU 11816m zkč 908/2 KO Grada Zagreba; ZU 386 KO Podgorje Orebić kč 1235/5; ZU 2529 KO Zagreb kč 2159/8.

Kuća za odmor u Brelima, u vlasništvu Skupštine grada Beograda, prenesena je na nerazumljiv način na lik, koji na osnovu upisa i ZK i izvatka diže hipotekarni kredit 1.650.000 DEM-a i predaje nekretninu u vlasništvo zbog nemogućnosti vraćanja kredita banci HIPO-Alpe Adria davatelju kredita.
Dokaz: uvid u KO Brela ZK 1362.

* * * * *
Zamjenik Državnoga odvjetnika u zaštiti svojih partnera korisnika prostora u Gradu Zagrebu, i drugi, koji su u vraćeni po Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme komunističke vladavine vlasnicima po legalno završenom postupku, Rješenje pravomoćno i izvršno, vjerojatno iz « ljubavi» prema zakonitosti ustaje zahtjevima za obnovu postupka ,a zahtjevima za Ovrhu na imovini koju isti imaju mimo povrata , na postojećem vlasništvu kao osiguranju buduće tražbine. Poduzmite ozbiljnu akciju jer zbog velikog broja ovakvih Ovrha koje Upravni sud RH redovno poništava zbog odštete onih kojima je nanesena šteta ovakvim djelovanjem morat će se donijeti uskoro Zakon o naknadi štete od strane zlouporabe ovlasti državnog odvjetništva
Npr: Predmet Un 3923/98
Od 11. 06. 2001. godine.


* * * * *
Nekretnina SRJ u Poreču pripojena Koteks – Osijek temeljem odluke radničkog savjeta. Općinski sud upisao vlasništvo Koteks Osijek digao hipotekarni kredit kod Slavonska banka 10.000.000 DEM-a, vrijednost objekta 1.000.000 DEM-a.
Dokaz: KO Poreč Pl 422 i 68
Kč 314 i 311.


* * * * *
Ilirija Biograd procijenjena na 14.860.000 DEM-a, MIO je prodao po Ugovoru 1999. godine za 7.000.000 DEM-a s isplatom 3.500.000 DEM-a prva rata morala biti plaćena do 01. 03. 2000. godine pokrenut postupak za raskidanje zbog neispunjenih ugovornih obveza. Ugovor prenesen na novog kupca u roku od 15 dana od potpisa (namjerno izbjegavanje ugovora) Ugovor isplaćen godinu dana kasnije kraj 2001. godine eskont 30 % što je protivno Ugovoru i Zakonu o obveznim odnosima prikrata preko polovice novi Sunčani Hvar samo gore vrste? Pijedlog? Poništenje prodaje po ugovoru i oglašavanje prodaje ima kvalitetnih kupaca vjerujte.
Pogledaj te pretvorbu i privatizaciju HUT-a Zagreb Gosp. vlasnik svega i svačeg što se zove hotel u Zagrebu, firma «Splendid», firma «Lotršćak», firma «Lovački rog». Firma «Astra» nikad nije privatizirana, a što je sa njenim nekretninama ? One su ili kod Gosp. ili kod Gosp. Itd. itd. itd…..
Ovo znaju i ptice na grani samo ružno izgleda kad se sintetizira u jednom članku.

U idućem nastavku: OLFO PRESUDA!

Post je objavljen 23.05.2005. u 07:34 sati.