Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

20 % rata

Dominiraju li na ovom blogu teme iz protekloga rata?


U subotu je bio 21. u mjesecu, a na ovome blogu, kako su mnogi od vas možda i zamjetili, nije objavljena uobičajena statistika (o broju postova, komentara, mjestu na top listama, posjetama...). Bila nam je namjera ovaj put preskočiti rečene podatke, no, nekoliko komentara, koje ste u posljednje (i ne samo posljednje) vrijeme ostavili, natjerali su nas da ipak iznesemo nekoliko brojeva.
O čemu je riječ?
U nekoliko komentara, svježih, a i onih manje svježih, iznijeli ste neke primjedbe, koje se odnose na sadržaj tekstova na ovome blogu, a među njima svakako valja izdvojiti onu da se na ovome blogu isuviše često piše o proteklome ratu, pa se, često, rekli bismo bez uvida u stvarno stanje stvari, zna reći da teme iz protekloga rata zapravo dominiraju ovim blogom, a onda se ta, tobože činjenica, uzima zdravo za gotovo.
A što kažu brojke?
Detaljnom analizom svih postova koji su od početka (21.10.2004.) do danas napisani na ovome blogu došli smo do sljedećih rezultata:
Od ukupno napisanih 295 postova na ovome blogu 78 (ili 26,44 %) ih je napisano pod zajedničkim nadnaslovom "Dogodilo se na današnji dan" (koji je, čini se, jedini i "sporan"). Od tog broja 59 postova ili 20% od ukupnog broja napisanih postova odnosi se na vrijeme protekloga rata, a 19 postova ili 6,44 % od ukupnog broja postova odnosi se na događaje koji su se dogodili u prošlosti, ali se ne odnose na vrijeme zadnjega rata. Velika većina od 217 postova ili 73,56 % od ukupno napisanih postova na ovome blogu odnosi se, dakle, na manje više aktualne događaje.

Otkuda, onda, dojam da na uskoplje.blog.hr dominiraju teme iz protekloga rata?
Razloga može biti više, no, spomenimo ovdje samo jedan. Ovaj blog (kao uostalom i svaku drugu stranicu), pored postova, čine i Vaši komentari (čak štoviše, oni su nerijetko i zanimljiviji dio ovoga bloga), a njih je kudikamo više na postovima koji se bave proteklim ratom (tj. koji podsjećaju na događaje iz protekloga rata, ne dajući pri tome gotovo nikakve ocjene), nego na postovima koji za temu imaju aktualne događaje i pitanja.
I na kraju: dominiraju li na ovom blogu teme iz protekloga rata?
Ne bi li u ovome pitanju riječ "blog" primjerenije bilo zamijeniti riječi "Uskoplje"?

Post je objavljen 23.05.2005. u 08:00 sati.