Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojestranice

Marketing

Što mogu dečki, cure mogu još bolje! I u slučaju da te tata, brat ili dečko uvjeravaju u suprotno...

1.Stručnjaci vjeruju da žene imaju 'šesto čulo'. Davno je Charles Darwin rekao: 'Sasvim je jasno da žene imaju puno jaču moć intuicije od muškaraca.' Na studiju genetike u Kaliforniji objavili su rezultate da je to zbog toga što su ženama kroz povijest uskraćivana prava. Umjesto da pitaju što se događa, one su bile prepuštene svojim zaključcima koje su donosile na temelju izraza lica ili govora tijela. Danas je taj osjećaj toliko istančan da žene često imaju dobar predosjećaj kad će se dogoditi nešto loše. Cool!

2. Prema statistikama osiguravajućih društava možeš biti sretna što si cura. Istraživanja su pokazala da su muškarci nesmotreniji za volanom, a imaju tri puta veću mogućnost da im se dogodi prometna nesreća. I, pogodite, što još?! U Americi, kad se muškarac oženi, vrijednost osiguranja njegova auta pada, zato što osiguravajuća društva po nekom nepisanom pravilu zaključuju da će žene paziti na muža dok vozi!

3. Jeste li znali da je mogućnost da dečko postane ovisnik o cigaretama, alkoholu i drogi dvaput veća nego kod cura? Krajnji rezultati? Kraći život, slabije zdravlje i sukob sa zakonom

4. Razna istraživanja su pokazala da cure imaju bolji osjet mirisa, što je povezano s ovulacijom.

5. Postoji razlog zašto cure imaju više sala od dečkiju i sklonije su debljanju! Salo koje se stvara u ženskom tijelu pretvara se u energiju te utječe na njihovu izdržljivost. Mogu dulje vježbati, a pogodite tko će se prije smrznuti na snijegu!

6. Cure imaju snažniji donji dio tijela (od kukova prema dolje). Statistike pokazuju da su zbog toga puno uspješnije u penjanju po stijenama te svim vrstama plesova, a imaju i bolju ravnotežu!

7. Mogu raditi više stvari odjednom, a da to ne čine šlampavo, što je povezano s njihovim motoričkim sposobnostima. Nenadmašne su i u rukovanju malim stvarima, a to objašnjava i besprijekorno rukovanje iglom, ali i kirurškim skalpelom

8. Žene žive dulje zato što bolje osluškuju svoje tijelo i njegove potrebe. Općepoznata je činjenica da žene žive 5 - 10% dulje od muškaraca.

9. Ženska tolerancija za bol mnogo je veća nego kod muškaraca. Dokazano je da muškarci ne bi preživjeli ni četiri puta manju bol od rađanja! Toliko o macho teoriji!

10. Što su samo sve uspjele postići u četvrt stoljeća: izboriti se za ravnopravnost, mogu biti doktorice, odvjetnice, sportašice i vojnici! Od izbora odjeće do zanimanja - nezaustavljive su

11. Jedine su sposobne za rođenje djeteta , što omogućava opstanak ljudske rase. Žene daju život!

12. Dečki se žale da cure previše pričaju. I to je kao nešto loše?! Prema dr. Helen Fisher ženske su verbalne sposobnosti superiornije od muških. Dnevno izgovore oko 10 tisuća riječi, a već u desetoj godini bolje su u izražavanju. Cure su uspješnije u učenju stranih jezika te rjeđe zamuckuju.

Post je objavljen 22.05.2005. u 17:55 sati.