Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Gdje se djedoše Srećko Šestan i Ivan Zvonimir Čičak?


U posljednja dva tjedna u šiki-miki rubrikama Globusa (Zlatno oko) i Nacionala (Portfolio) nisam vidio fotografije Srećka Šestana. Unatrag najmanje godinu i pol nijednom nije izbivao s tih stranica posvećenih političko-kulturnjačkom glamouru. Već sam se počeo ozbiljno pitati tko je taj Srećko Šestan da ga stalno slikavaju. Kad sam napokon otkrio da je on pomoćnik ministra kulture Bože Biškupića, od njega ni traga ni glasa.

Je li poslovno odsutan iz zemlje? Jel se zamjerio urednicima spomenutih tjednika? Da nije bolestan...?

Gdje je, kud je Srećko nestao?
To mi sad tišti grud.Srećko Šestan (prvi s desna, u sjeni)


Njegov mi nestanak, ipak ne predstavlja toliku bol, koliko me pritišće izostanak subotnje kolumne Ivana Zvonimira Čička u Jutarnjem listu.

Nemoguće je da je bolestan da ne bi mogao pisati. Uostalom Viktor Ivančić je nedavno posvjedočio da Čičak i ne piše nego diktira svoje tekstove.

Činjenica što se Ivan Zvonimir Čičak uopće naziva novinarom dovoljno je skaredna sama po sebi - tekstove, naime, uglavnom diktira "iz glave". što znači zna svatko tko je s njime radio, pa onda te logorejićne ispade uobličavaju daktilografkinje, uklanjajući besmislice i logičke nedosljednosti , da bi zatim redaktori ulagali udarničke napore u (mahom bezuspješne) pokušaje da "tonski materijal" pretvore u koliko-toliko suvislo štivo - ali ovaj se korifej govornoga novinarstva, klasičnom metodom laktašenja, čak uspeo do funkcije člana Izvršnog Hrvatskog novinarskog društva.

Viktor Ivančić, Feral Tribune, Split, 06. svibnja 2005., Pismo Čičku u bolnicu, str. 18.


Naposlijetku, viđen je u petak u emisiji Nove TV kod Petra Vlahova gdje s Antom Đapićem raspravlja o četnicima na Ravnoj Gori.

Objašnjava mi Saint Georg Behemot, moj budući susjed na Trešnjevci (Trešnjevki po njegovom) - razdvajat će nas samo autocesta za Ljubljanu - da Čičkove kolumne nema, jer je premijer Ivo Sanader napokon odobrio prodaju Slobodne Dalmacije Ninoslavu Paviću, pa su prestali razlozi da se Vladu pritišće kojekakvim čičkastim eksluzivama iz Haaga (poput izjave kod Hloverke Novak Srzić da Haag ima špijuna u krugu najpovjerljivijih ljudi Ante Gotovine) i privatnim nabacivanjem blatom na ministricu pravosuđa Vesnu Škare Ožbolt...

Svejedno, veli mi Behemot, Pavić nije Čičku uskratio zavidnu plaćicu.


Post je objavljen 21.05.2005. u 16:29 sati.