Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koks

Marketing

Ljetni hitovi u skraćenim verzijama

Kako napraviti uspješan film? Kako do hita i hrpe dolara? Pa uzmete nekoliko poznatih glumaca (s time da je bar jedan iz kategorije 'ne radim za manje od 20 milijuna'), dodate redatelja zanatliju, nekoliko eksplozija i ljubavnu priču i to je to. E, da – i složite dobar trailer koji će publiku odvući u kina željeli to oni ili ne




Slaganje trailera je već odavno disciplina sama za sebe. Zna se koji elementi moraju postojati i toga se svi drže pa imamo tipizirane trailere koji se slažu na potpuno isti način. Možda vam se zbog toga traileri više niti ne gledaju pa smo to mi odradili za vas. Provjerite što nam nude traileri za filmove koji se nadaju postati ljetnim hitovima.

Star Wars: Episode III -- Return of the Sith-VIDEO
PRIČA: U samo nekoliko minuta Anakin Skywalker Haydena Chrisensena se preobrazi iz plahog mladog Jedija u crvenookog mračnog gospodara Sitha. U isto vrijeme, rat između galaksija odvlači Republiku u mrak Imperije. Loša sreća.
SLOGAN: 'Saga je dovršena'
VRHUNAC TRAILERA: Palpatine se smješka. Yoda i Mace Windu su zabrinuti. Amidala plače. Obi-Wan reže mačem. Chewbacca pušta onaj svoj zvuk. Na kraju, polako se podiže poznati lik Darth Vadera. Na svu sreću, Jar Jara nema na vidiku.
KOLIKO OTKRIVA: 60 posto. Otprilike. Tako nam se čini. Valjda.
PRESUDA: Iskreno, nije neki trailer, ali je Lucas komotno mogao popuniti cijeli trailer objašnjavajući kako se radio kostim sluškinje princeze Amidale pa bi opet svi pohrlili u kino. Pretvorba Anakina u Vadera je nešto što ljude zanima već od 1977.
OCJENA TRAILERA: -4

Batman Begins -Pogledaj
PRIČA: U nemogućnosti da osveti smrt svojih roditelja, ožalošćeni Bruce Wayne ulazi u kostim koji je sam obojio i postaje borac protiv zločina čiji zamaskirani lik (i djelo) poznajemo i volimo.
SLOGAN: 'Jeste li spremni za početak?'
VRHUNAC TRAILERA: Nakon što mu je mentor uvalio u glavu bezbroj borbenih tehnika i još više mudrosti u zen stilu, Bruce dolazi kući, složi si kostim i u dvije sekunde kroz stotinu kadrova pokaže kako se zločinu crno piše.
KOLIKO OTKRIVA: 25 posto. Ne da nije otkrio sadržaj već je i pokazao samo dvojicu od 10 poznatih faca koje će prodefilirati kroz ovaj film.
PRESUDA: I dok većina trailera u sebi ima previše sadržaja, novi je Batman otišao u suprotnom smjeru. Shvatili smo da je mračno, misteriozno i da nema bradavica na Batmanovom kostimu.
OCJENA TRAILERA: +4



War of the Worlds -VIDEO
PRIČA: Tom Cruise je šljaker koji se s kćerkicom nađe u epicentru nečega što izgleda kao potres. Ali nije – zapravo su nas Marsovci došli osvojiti.
SLOGAN: 'Već su ovdje'
VRHUNAC TRAILERA: Klasični Spielberg. Grupa ljudi zijeva u nebesa u očekivanju nečega. Slatki ET se ne pojavi, ali se pojave moćne eksplozije. Onda svi vrište.
KOLIKO OTKRIVA: 15 posto. Ništa. Nije Spielberg budala pa da nam odmah pokaže i zle Marsovce i način na koji će im Cruise doći glave.
PRESUDA: Da ne znamo kako se radi o Spielbergu, pomislili bismo da je netko uvalio ogromnu količinu novca M. Nightu Shyamalanu i rekao – 'Napravi mi hit film'.
OCJENA TRAILERA: -4

Mr. and Mrs. Smith -Pogledaj
PRIČA: John i Jane Smith imaju problema u braku. Da su ranije otišli bračnom savjetniku možda bi otkrili da imaju slične interese. Oboje su vrhunski plaćene ubojice. I oboje su dobili ugovor da ubiju jedno drugo.
SLOGAN: 'Ljubav postaje smrtonosna!'
VRHUNAC TRAILERA: Prvo dražesna scena u kojoj zajedno peru zube u kupaonici (svatko sa svojom četkicom), onda malo plesa, a onda se pokušavaju poubijati. I Angelina Jolie (gospođa Smith) kaže 'Još si živ dragi?'. Urnebes živi.
KOLIKO OTKRIVA: 75 posto. Odgledajte trailer, odgledali ste film i uštedjeli onih 20-ak kuna za kino.
PRESUDA: I Brad Pitt i Angelina Jolie se trude uvjeriti nas da su opaki ubojice, no nas zanima samo hoćemo li vidjeti nešto zbog čega je propao brak Pitt/Aniston.
OCJENA TRAILERA: 3

Fantastic Four -VIDEO
PRIČA: Kao i tisuću puta do sada, neka vrsta radijacije (ovaj put svemirske) pretvorila je do jučer dobre i radišne Amerikance u superjunake. Naravno, radijacija kao radijacija ne bira, pa je jedan pretvoren u zlikovca, a Fantastična četvorka mu želi doći glave.
SLOGAN: 'Pripremite se za fantastiku'.
VRHUNAC TRAILERA: Svaki trenutak kada se u kadru pojavi Jessica Alba. I ne postane nevidljiva zbog svojih novostečenih moći.
KOLIKO OTKRIVA: 60-70 posto. Posjet kinu nas neće iznenaditi s puno novih stvari.
PRESUDA: Akcija izgleda dobro, efekti su uvjerljivi i glavni zloćko je skroz OK, ali ne daj Bože da netko progovori. Pisac dijaloga je ili idiot ili neobrazovana budala. Ili je Amerikanac.
OCJENA TRAILERA: 3

Charlie and the Chocolate Factory -Pogledaj
PRIČA: Misteriozni Willy Wonka vodi kroz svoje čokoladno carstvo grupu djece koja su tu čast zaradila na nagradnoj igri.
SLOGAN: 'Tvornica se otvara u srpnju 2005.'
VRHUNAC TRAILERA: Potpuno androgini Depp (naravno da je on Willy Wonka – ipak je ovo Burtonov film) odrecitira maloj Violet 'Chewing gum is really gross/ Chewwing gum I hate the most'. Pa ti žvači onda Violet. Ako se usudiš.
KOLIKO OTKRIVA: 10 posto. Kako je ovo remake hita iz 1971. kojeg Ameri znaju napamet, nikom nije na pamet palo da ostatku svijeta natukne o čemu se tu radi.
PRESUDA: Cijeli je trailer, zajedno sa stravično zaraznim jingleom, prilično jezovitog ugođaja. Ako nam Burton isporuči 100 minuta toga, izludit će nas potpuno. 'Willy Wonka, Willy Wonka...' NEEEEEE. Moram. Prestati. Pjevušiti.
OCJENA TRAILERA: -4



The Island -Pogledaj
PRIČA: Lincoln i Jordan bježe od moderniziranih razbijača po nekoj vrsti medicinske ustanove prepune klonova, koji čekaju kako bi svojim originalima isporučili pokoji rezervni dio.
SLOGAN: 'Oni ne žele da saznaš tko si ti!'
VRHUNAC TRAILERA: Lincoln se suoči sa svojim klonom i oboje tvrde da su original, a onda se pojavi mudrac u tijelu Stevea Buscemija i svima nam objasni o čemu se tu radi.
KOLIKO OTKRIVA: 70 posto
PRESUDA: Iako ovo nekom može izgledati kao Matrix klon, ne bismo se kladili na to. Filmovi Michaela Baya nikada nisu o likovima ili zapletima – oni su o ogromnim eksplozijama i razbijenom staklu, pa istu vrstu bezumne zabave očekujemo i od 'Otoka'.
OCJENA TRAILERA: 4

Red Eye -Pogledaj
PRIČA: Dvoje ljepuškastih neznanaca sretnu se u zračnoj luci dok čekaju odgođeni let, upoznaju se i kasnije završe u istom avionu, sjedalo do sjedala. No onda, umjesto ljubavne priče počinje se razvijati puno opasniji zaplet.
SLOGAN: 'Večeras će let 1019 stići na vrijeme. No jedan putnik možda neće'.
VRHUNAC TRAILERA: Nakon lijepih pogleda, koje su cijelo vrijeme izmjenjivali, sve se zatamni i ostaje samo jedno crveno oko. Njegovo. Onda on značajno kaže 'Lisa, ponekad se dobrim ljudima dešavaju loše stvari'.
KOLIKO OTKRIVA: 10 posto. 20 posto. 30 posto. Tko će ga znati' Je li to nešto o otmicama? O duhovima? O vanzemaljcima? O vampirima? Trailer nam ne otkriva ništa od toga.
PRESUDA: Ako je tvorac trailera želio sve navesti na krivi put, stvarno je u tome uspio. Što će se zbilja dogoditi u tom avionu? Nas zbilja zanima. A vas?
OCJENA TRAILERA: -5


Post je objavljen 20.05.2005. u 20:09 sati.