Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Because you are NOT worth it

Pravilo broj jedan: nikada se ne sastajati sa osobama koje bi se onako u globalu mogle okarakterizirati sa rijecima poput 'bivsi', 'ex', 'onaj tamo od prije', 'kretencuga/budala/moron'. Ali ne, jebena znatizelja je jaca od svakog drugog racionalnijeg razmisljanja. Vrlo mazohisticka crta moglo bi se reci. Pa posto se ni sa cime ne izdvajam iz pomahnitale gomile, odlucila sam se za taj olimpijski pothvat. Jer sam vizljastom spretnoscu prosjecnog kineskog gimnasticara otkrila da mi je jedan, ajde, nazovimo ga mastovito 'Bivsi', maltene pred nosom u ovoj anglosaksonskoj metropoli. I sto sad? Umjesto da sa revolvera otpuhnem dim, pljunem u pijesak, zazvacem malo cackalicu koja mi se nalazi izmedju zubiju i kazem 'Aha, da, zanimljivo' i da zgromim casu jednim udarcem sake, moja bapska znatizelja je bila puno jaca od toga. Sto sam ocekivala? Mos’ mislit. Nista. Je li popravio zube? Jel’ se otrijeznio od redovitog mlacenja s policajcima i jednim izuzetnim dvotjednim paket-aranzmanom u Jankomiru?

Usprkos salama i posalicama tipa "Zadnji put kad sam te vidio, bila si ovolika" (pokazujuci visinu do pasa, dakle, aludirajuci na, hm...) reko', aj, sad kad si vec tu, da mi ne propadne dan. Pokusavao me je pipat dok sam se ja udubljavala u Rembrandta. No, tu opet do izrazaja dolazi moja vizljasta spretnost kojom sam mu migoljila; iliti bila sam jedan korak ispred njega. Ocigledno je imao neke sasvim druge ideje nego ja. Isao mi je kuhati (je, popravio je bio zube), citati svoju poeziju i prozu, te na kraju cak isao vrtit neki Bunuelov film. Sve u svemu, mislio bi covjek, jako dobro. Ali ne. Sve sto mi je i prije 14 godina dizalo zivac, dizalo mi ga je i sada. Uzas. Jedva sam se iskobeljila. Sto ti je bapska znatizelja! Pitaj boga sto sam ja njemu htjela dokazati, a sto on meni?! Hm, jesam li stvarno tako pokvarena da sam mu podsvjesno htjela reci "Eto ti na, sto propustas!" Mislim da mi je ovo odgovorilo na moje pitanje i dileme glede ove misteriozne zavrzlame mog pomracenog uma pa cu zavrsiti sa tipicno bapskom porukom (kojom se babe poput mene sluze da si malo podignu ego kad zapadnu u tu neku starobapsku apatiju) koju dobih danas na posao.

Today is International Very Good Looking Damn Smart Woman's Day, so please send this message to someone you think fits this description. Please do not send it back to me as I have already received it from a Very Good Looking Damn Smart Woman. And remember this motto to live by:

Life should NOT be a journey to the grave with the intention of arriving safe in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, wine in the other, body thoroughly used up, totally worn out, and screaming WHOO-HOO what a ride!


Da barem jos vjerujem u ove gorespomenute rijeci! No dobro, barem me nisu jos potrovali sa CS plinom u podzemnoj. Sva sreca, inace se ne bih mogla diviti Next torbi koju dobih jucer sa junackim likovima dvoje gejpedera.

Post je objavljen 20.05.2005. u 12:27 sati.