Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

Cest is d'Best-poziv na sudjelovanje

Poštovani kolege i prijatelji!

Drago mi je da su organizatori već tradicionalnog zagrebačkog uličnog festivala Cest is d'Best- zahvaljujući velikom uspjehu prošlogodišnjih plesnih sudionika - i ove godine odlučili u program uvrstiti produkcije amaterskih plesnih ansambala, sa svih područja urbanog, scenskog i natjecateljskog plesa.

Festival će se ove godine održati između 6-12. lipnja, a organizator nam je ove godine osigurao stalnu plesnu scenu na Trgu bana J. Jelačića, uz mogućnost nastupa i na Cvjetnom trgu, odnosno ispred "Charlie"-a. Radi lakše komunikacije su me - kao i prošle godine - ovlastili da koordiniram plesna zbivanja (uz razliku da ću sada imati nešto više utjecaja na zbivanja - napomena za one koji su se prošle godine osjećali zakinuti u bilo kojem smislu). Ove godine su nam - uz stalnu scenu - poboljšani i tehnički uvjeti (detaljnije pročitajte u dodatku na kraju maila).

Poziv za sudjelovanje se odnosi na sve koji se bave plesom, bez obzira jeste li početnici ili izvrsni plesači, bez obzira na vrstu plesa, uzrast ili bilo koji drugi uvjet (detalje također pročitajte u dodatku).

Obzirom da knjižice festivala, u kojima će biti navedeni i svi prijavljeni sudionici, u kratkom roku idu u tiskaru, molim sve one koji se žele prijaviti da to učine najkasnije do 20. svibnja (petak) do 12 h (moguće su i kasnije prijave, no tada ne možemo garantirati pojavljivanje u knjižici, a i izbor termina za izvedbu bi mogao biti sužen; pojavljivanje na web-u je u svakom slučaju osigurano). Ako još niste sigurni da li ćete moći sudjelovati, ali imate želju, pošaljite barem opcionalnu prijavu. (Detaljnije o prijavi pogledajte u dodatku.)

Kako bi svi koji se bave plesom dobili ovu obavijest, molim Vas da ju proslijedite svima za koje znate da bi mogli biti zainteresirani (za dolazak iz drugih mjesta ove godine još nažalost nemamo sredstava za pokrivanje putnih troškova, pa smo ograničeni na Zagreb, te na one koji smatraju da im se isplati doputovati na vlastiti trošak radi nastupa na glavnom zagrebačkom trgu).

Obzirom da je ovo IX. festival Cest is d'Best, nadam se da ćemo pokazati naše mogućnosti u pravom svjetlu, kako bi ples dogodine na X. jubilarnom - kada će tehnički, a moguće i financijski uvjeti biti daleko bolji - dobio odgovarajuće mjesto u cijelom programu.

U nadi da ćemo još jednom zajedno pokloniti razlog za veliki osmijeh gradu Zagrebu, očekujem Vaše javljanje.

Srdačan pozdrav

Robert Semeši
(mob.: 098 / 457 557)


DODATAK

Tehnički uvjeti:
Još se čekaju sponzori za pozornicu na Trgu, a ako ih ne bude, ostaje prošlogodišnja varijanta plesanja na linoleumu, no ovaj put min. dimenzija 6x8 m (za slučaj linoleuma je tribina za sjedenje već osigurana). Ove godine će cijelo vrijeme biti osigurano i kvalitetno ozvučenje (ne prijenosni kazetofon od prošle godine), a za večernje nastupe i rasvjeta. Presvlačenje će biti organizirano u relativnoj blizini (još razgovaramo o mogućnostima za presvlačenje kraj scene, za one koji se eventualno presvlače usred programa).

Izvođači:
U obzir za nastup dolaze svi klubovi, ansambli, studija, skupine, škole i svi ostali oblici organiziranog plesa, ali podjednako i pojedinci, parovi ili grupe izvan institucionalnih oblika organiziranja, a koji žele prezentirati ili popularizirati svoj plesni rad. Od plesnih oblika su prošle godine sudjelovali plesači standardnih i latino plesova, show-dancea, revijalnog plesa, akrobatskog rock 'n' rolla, suvremenog plesnog izraza, hip-hopa, te drugih plesnih stilova. Ove godine bi navedeno vrlo rado proširili i s drugim plesnim oblicima (npr. karipski plesovi, capoeira, orijentalni ples, break-dance, step,...), odnosno dali što kompletniji presjek plesnog amaterizma u Zagrebu i okolici. Obzirom na karakter scene izuzetak čini klasični balet, a obzirom na urbani karakter, te postojanje druge, specijalizirane manifestacije, daljni izuzetak čini folklor (mada su neki folklorni plesovi udaljenijih krajeva također dobrodošli). Želja nam je da se na festivalu pojave i sami početnici, i oni koji već izvrsno vladaju plesom, a jednako ćemo se radovati i svim uzrastima, od predškolske djece do umirovljenika. Nastupi se mogu sastojati od kraćih nevezanih točaka od par minuta, do cijelih predstava (mada poželjno ne više od 30 min). Ako se radi o kraćim točkama za koje je potrebno i presvlačenje, a nemate drugi program kojim biste ispunili pauzu, možemo vam pomoći da nađete plesnu skupinu koju muči ista situacija. (uz izuzetak klasičnog baleta i folklora, koji se sadržajno ne uklapaju u atmosferu urbanog uličnog festivala)

Termini:
U vezi termina postoji puno mogućnosti, i nastojat ćemo udovoljiti svim željama za koje bude tehničkih uvjeta. Predviđeni su i popodnevni, i večernji termini, a plesnih zbivanja će - ako bude dovoljno prijavljenih - biti svakog dana festivala. Ukoliko ne bude tehničkih prepreka (npr. zauzetost voditelja, nemogućnost nalaženja zajedničkog slobodnog termina barem za većinu, itd.), prije festivala ćemo održati i jedan zajednički sastanak, kako biste svi na jednom mjestu čuli istu informaciju o svim detaljima, gdje biste mogli postaviti i sva pitanja, te na kojem bismo podijelili i termine izvedbi.

Prijava:U povratnom mailu nam pošaljite sljedeće podatke: točan naziv izvođača, naznaku kojom se vrstom plesa bavite (ako to nije vidljivo iz naziva izvođača), te kontakt podatke za one koji bi Vam se željeli pridružiti, ili Vas angažirati za nastup (tel, mob, mail). Ako imate svoju web-stranicu, obavezno nam pošaljite adresu - svi podaci će se osim u knjižici naći i na službenim web-stranicama festivala (www.kraljeviulice.com - trenutno je postavljen samo uvodni tekst), s linkom na Vaš web.

Financije:
Kao i obično na takvim masovnim festivalima, za amaterske nastupe (ne samo plesne) na žalost ne postoje dovoljna financijska sredstva, no organizator osigurava tehničke uvjete za izvedbu na vlastiti trošak, te - ako neki od izvođača nađu sponzore za tu priliku - omogućava besplatno postavljanje donešenih plakata/panoa, odnosno objavljivanje reklame preko razglasa prije, za vrijeme i/ili nakon nastupa, za koje sponzorska sredstva dobiva neposredno izvođač. Druga mogućnost je - za one kojima se to uklapa u koncept izvedbe, a obzirom da se radi o uličnom festivalu - postavljanje "šešira" (kutije, kofera,...), što je vezano uz neka pravila pristojnosti, kojih se moramo pridržavati. Za sva pitanja mi se slobodno obratite putem maila, ili na moby.


Post je objavljen 19.05.2005. u 14:34 sati.