Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Stiže i vikend-zanimacija, dan ranije

Evo zanimacije dan ranije. Sutra rano ujutro kreće ekipa za Budimpeštu na Toyota Grand Prix Mađarske, a autor bloga je u njenom sastavu. Neće biti interneta. Igrati će se na turniru. No, ne zaboravlja se na sve one mnoge, koji su se već navikli na ove zanimljivosti u vidu go-problema.
Problem je tu pred vama. Nekako ne izgleda komplicirano, jer nema puno kamenčića kao neki raniji. S malo kamenčića i nema puno kombinacija, ali pogledajte. Često neki nevjerojatan potez selekcijom ispada iz mogućnosti dobroga razvoja. Takav slučaj vodi na to, da izgleda kao da nema rješenja. Zanimljivo je kako, ono što je neočekivano, često uopće ne vidimo. Kao da ne postoji. Moglo bi se govoriti da nam je analitičnost viđenoga podložna selekcijama, a kriterije njene određujemo sami. Taj sustav mnogi ne razumiju. Nisu svijesni, da su oni gospodari svoga gledanja. Tim nerazumjevanjem često nisi dobri gospodari. Eto, go nas i u tom pogledu nastoji osvjestiti. Već i spoznaja toga, da vladamo svojim gledanjem, koje je relativno, velika je stvar. Problemi nas posebno na to upućuju. Ku, ku, probudite se. Protrljajte oči i pogledajte, ali ono što stvarno je. Neki buju rekli da opet filozofiram. Zovite to kako hoćete, ali ja vidim da je većina i pored zdravih očiju slijepa. Ne mislim time reči, da ja nešto posebno bolje vidim, ali se trudim vidjeti ono što stvarno jest. Znate već što........
Ovaj vikend nema turnira u Velikoj Gorici. Veći dio škvadre odlazi u Budimpeštu. O događajima na tom turniru moći ćete čitati već u ponedjeljak. Ako negdje nađe dostupan computer s internetom, javim se i odande.
Rješenje ovoga problema je tu u ponedjeljak.
bl. Muradenu


Post je objavljen 19.05.2005. u 15:46 sati.