Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 20. puta - Zagreb 18. 05. 2005.

Ovo nije bila srijeda velikih premještanja na listi kao prošla. Čak što više, nitko se nije pomakao niti za jedno mjesto. Lista osta ista, jedino je Damiru upisan novi jači kyu, koji je zaradio na Otvorenom prvenstvu Hrvatske prošli vikend.
Tomi i Marijan započeše prvi svoju partiju, jer prvi i stigoše. Igraju za Tomijevo 4. mjesto. Bio je Tomi uvjerljiv. Fikario je komad po komad Marijanovih grupa kamenčića. Kamenčići su tu, da budu ogradom nekog prostora njihovih vlasnika, no nevješt vlasnik ne ogradi prostor, već i pogubi kamenčiće, što zalutaju u protivničke posjede. Nije Marijan baš nevješt, ali Tomi je vještiji. Vještina je da se vješti, a vješti se vježbom, a vježba se igrom.
Dođoše i Nikola i Mato, ali ne htjedoše odmah, kao obično, igrati međusobno. Stoga Nikola odluči protiv mene. Cilj mu je ne izgubiti kao prošli puta. Igramo s devet prednosti. Vidim, oprezniji je i bolje mu ide i uspio je u naumu. Ovaj puta je bilo za više od 100 poena manje no prošli puta.
Nije Nikoli dugo trebalo samnom i već prelazi na pokušaj protiv Mate. Izgleda kao, jedva dočekaše. I opet, kao i uvjek do sada, Mato sredio Nikolu. Kojeg li zadovoljstva? Kaže Mato, da ga je Nikola dobrano izmučio.
Kako završiše Tomi i Marijan, ostali oni slobodni. Što će sada tako besposleni. Sjedim ja, sjedi Tomi. Tu je i Marijan. Bilo je logično, da jedan od njih izazove mene. Ja se pak pravim ko neka mlada i čekam, koji će me odabrati. I prepusti Marijan mene Tomiju, pa tada Tomi uviđavno pita mene: 'Očemo?', a ja, kao nezainteresirano: 'Može.' i krenusmo Tomi i ja sa sedam prednosnih. Bilo je frki. Prošarao sam tablu i bilo je mojih teritorija, ali Tomi se neda. Pogubio ponešto, ali ga još uvijek ima. Puno je sedam prednosti. Na kraju je trebao odigrati i nekoliko obrambenih poteza, za koje mu nije bilo drago, jer je rezultat tijesan. Dobio sam za vrlo tijesnih 2,5 poena.
Dok igrasmo Tomi i ja, Marijan bude izazvan od Nikole. Nikola naprosto juri od protivnika do protivnika. Najproduktivniji je danas. Riknuo je i ovaj puta. Navikao je, ali zna da svaki puta po nešto novo nauči. Samo naprijed Niđo!
Tu negdje se pojavi njegova osobnost, lider liste. Bio je tu i osmjeh vladara. Štovanje Davore. Nikola, onako ispremlaćivan i pomalo zbunjen, ravno na njega. Izaziva ga na partiju. Poslijednji na prvoga! Nije Nikola svijestan što radi, ali vrijedi, jer prigoda je još nešto naučiti. Sa devet prednosti Davor rasturi Nikoline postrojbe, ako se to tako može nazvati. Problem je voditi vojsku, koja čak ni nezna kuda pobjeći. E, Nikola, treba li možda raditi malo na motivaciji i moralu? Ne daj se, ta nisi ti bilo tko! No, dobro, bio je ovo lider. Pazi malo drugi puta. Bilo je to velikih 269,5 razlike.
I na kraju Marijan izaziva Mladena. Držao se Marijan ovaj puta dosta dobro i izgubio s ne velikom razlikom.
Pregled današnjih rezultata:

Za 4. mjesto: T. Baotić - M. Sviličić ( 2 prednosna kamena ) 1:0 ( predajom )
Za 2. mjesto: M. Smud - N. Srkoč ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 188,5 poena razlike )
Za 8. mjesto: N. Srkoč M. Taušan ( ravnopravna ) 0:1 ( 62,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: M. Smud - T. Baotić ( 7 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 2,5 poena razlike )
Za 9. mjesto: M. Sviličić - N. Srkoč ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 53,5 poena razlike )
Za 1. mjesto: D. Gorički - N. Srkoč ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 269,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: M. Smud - M. Sviličić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 53,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 18. 05. 2005.
1. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
2. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
3. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
4. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
5. Damir Kovačević 13. kyu Slavonski Brod,
6. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
7. Robert Jovičić 21. kyu Zagreb,
8. Mato Taušan 23. kyu Zagreb,
9. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
10. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
11. Igor Krtalić 25. kyu Osijek,
12. Leon-Josip Telak 24. kyu Zagreb
13. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb
Biti ćemo ovdje i slijedeće srijede, čudna skupina odraslih muškaraca, što neke kamenčiće premeće na nekim pločama i to s puno ozbiljnosti. Kao da ostali svijet i ne postoji za njih. Iako ovako otkačeni, rado ćemo prihvatiti u društvo svakoga tko to poželi.
bl. Muradenu


Post je objavljen 19.05.2005. u 09:43 sati.