Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moresnova

Marketing

Pravili smo za baku tortu


Baka Maj Gun 19.5 slavi rodendan pa smo je odlucili iznenaditi tako da joj tortu unuk sam napravi.Izribao je jednu mrkvicu, dodao jaja...


...u zumance dodao secera, kokos, bajame a zatim i bjeljanjak (koji je mama napravila jer Adrian ne voli mikser)

Sve je dobro izmisa i stavija u kalup.

Malo je zaslo i van kalupa :-)) al je bilo za prste polizat

Kad je torta bila pecena u mikrovalnoj se topila cokolada za glazuru a prstici umoceni u topljenu cokoladu su nesto najsladje na svitu :-))

Mama je malo pomogla razmazati cokoladu i napisat Grattis farmor...

...a Adrian je na kraju sve kontrolirao i bio prezadovoljan.

Slikali smo se svi troje (zahvaljujuci automatskom botunu na aparatu) i od svih ovih slicica cemo napraviti baki cestitku.

Danas cemo pozvati baku i pocastiti je torticom koju joj je unuk napravio ( 21 misec) i to nije bilo koja torta, to je specijalna torta samo za nju pecena sa puno, puno ljubavi.
Za kolac je potrebno:
150 grama kokosa
4 zumanjka
100 grama cukra
100 grama bajama
150 grama izribane ufino mrkve
4 bjelanjka malo soli ,1 zlica cukra
Zumanjke i cukar mutit mikserom da masa bude svijetlo zuta. U to dodati kokos, bajame i karotu pa promisat sve skupa .Bjelanjke sa malo soli stuc u drugoj zdjelici ,dodat zlicu cukra pa istucene dobro promisat sa prvom smjesom. Kalup namazat sa maslacom i posut mrvicama ili staviti papir za pecenje .Ulit u kalup i peci u ugrijanoj peci 40 -50 minuta na 180 stupnjeva . Gotov kolac kad se oladi izvaditi i namazat otopljenom cokoladom ( ili slagom il kako ko voli). Eto to je sva filozofija :-)
Hvala teta Sanji iz Svicarske na receptu :-)
DODATAK: baka je bila odusevljenaaaaaaaaa poklonom ( video snimci Adriana od njegovog rodenja do sada) , cestitkom ( kolaz ovih slika kako pravi za baku kolac) i na kraju sa unukovom tortom.




Post je objavljen 19.05.2005. u 10:21 sati.