Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogauskoplje

Marketing

HNK "Sloga" - HNK "Grude" 11 : 1

Danas je u Uskoplju bio pravi nogometni dan. U tri ranga natjecanja sastali su se momčadi HNK "Sloge" i HNK "Gruda". Seniori su igrali zaostalu utakmicu iz XXVIII kola, a početnici i mlađi kadeti su unaprijed odigrali utakmice XIX kola koje su se trebale odigrati u subotu, 21. svibnja. Tako su ove dvije momčadi pokazale kako se sa malo dobre volje mogu smanjiti troškovi odigravanja utakmica.
Nogometaši "Sloge" su danas obradovali malobrojne navijače jer su u svim odigranim utakmicama uvjerljivo nadigrali goste iz Gruda.

Početnici su pobijedili rezultatom 3 : 0 ( 2 : 0 ) golovima Marina Jurine u 7. i 30. minutu i Filipa Arežine u 58. minutu. Za početnike HNK "Sloge" su nastupili :

Ivan Tirić, Josip Matišić, Martin Kunkić, Velimir Zeko, Krešimir Puzić, Ivan Šekerija, Davor Medvidović, Augustin Martinović, Marin Jurina, Filip Arežina, Ivan Bagarić ( rezerve : Zvonimir Komarac, Miljenko Šekerija, Nikica Čurić, Ivan Škraba, Ivan Kubat, Petar Bagarić, Stjepan Škraba, trener Zrinko Jozić).

Mlađi kadeti su, nakon sjajne igre, pobijedili svoje vršnjake iz Gruda sa 5 : 1 ( 2 : 0) Golove su postigli : Josip Dujmović u 10. minutu, Matej Perić u 28. i 55 minutu, i Ante Petričević u 45. i 70 minutu dok je počasni pogodak za goste postigao Ivan Biloš u 60 minutu.

Za mlađe kadete HNK "Sloge" su nastupili : Viktor Arežina, Antonio Žuljević, Davor Kustura, Josip Kvasina, Hrvoje Vuković, Ivan Katušić, Marko Rajić, Toni Stojanović, Anto Petričević, Josip Dujmović, Matej Perić ( rezerve : Zdenko Pilić, Stipo Subašić, Marko Katić, Davor Češljar, Josip Topić, Krešimir Bošnjak, Niko Mejdandžić, trener Zdravko Fišić).

Nakon ovako sjajne uvertire svi su se pribojavali nastupa seniora. Kako je ovih dana u Uskoplju svakodnevno slavlje maturanata trener Arežina se pribojavao kako će sastaviti momčad. No, za divno čudo došao je dovoljan broj igrača, dok je na tribinama bilo još šest – sedam igrača koji su do sada bili standardni, ali koji zbog dugotrajnog slavlja i nezainteresiranosti nisu mogli igrati ( D. Pilić, K. Matišić, G. Mabić, T. Posavac ….).


Gradski stadion "Košute"

Utakmica XXVIII kola Druge lige Jug

Gledatelja : oko 100

Suci : Dražen Mustapić ( 7,9), Danijel Majstorović (7,8), Ljubo Miličević (7,8)
Delegat : Bože Pašalić

Strijelci :

1 : 0 D. Petričević – 28 min.
2 : 0 B. Miloš – 62. min.
3 : 0 B. Miloš – 84. min.

HNK "Sloga" : Željko Rajić, Josip Perić, Berislav Miloš, Mario Turić, Damir Juričić ( od 82. min. Josip Zeko), Zdravko Fišić, Ivan Matišić, Damir Petričević ( od 77. min. Ivica Žuljević), Josip Posavac, Marijo Glavaš, Mario Batinić ( od 85. min. Marinko Budimir)

HNK "Grude" : J. Miloš, Andrijanić, Vranješ, Brzica, A. Miloš, Čale, Ćorluka, B. Miloš, Galić, Šimić, Alpeza.

Ovo je najbolja utakmica "Sloge" ove sezone, postignuta je najuvjerljivija pobjeda, ali domaći nogometaši su stvorili još šest izrazitih prigoda za pogodak. Tek sada mogu žaliti što čitavu sezonu ni uprava ni nogometaši nisu pokazali više želje i volje da krajnje ozbiljno odigraju ovu sezonu. Gosti iz Gruda nikako nisu mogli shvatiti kako je ovako kvalitetna momčad daleko na začelju drugoligaške ljestvice. Nogometaši iz Gruda nisu stvorili, tijekom cijele utakmice, niti jednu izglednu prigodu za postizanje pogotka, dok je "Sloga" redala brojne prigode. Pored promašaja koji su. ipak, posljedica neuigranosti i neredovitog treniranja postizanje pogotka je spriječio i neravan teren. Naime, u 22. minutu nakon sjajne akcije Glavaš šutira prema praznom golu gostiju, ali kad su već svi vidjeli loptu u mreži, ona udara u busen i skreće u stativu, na odbijenu loptu natrčava mladi Batinić, snažno šutira, ali najbolji pojedinac gostujuće momčadi, vratar Jerko Miloš sjajno brani. Nakon dobre akcije Miloša po desnoj strani i odličnog centaršuta Petričević sjajnim volejom zakucava loptu iza gostujućeg vratara. Nakon postignutog pogotka domaći smiruju igru i sigurno završavaju prvo poluvrijeme. U nastavku utakmice gosti pokušavaju pojačati tempo, ali im domaćini ne dozvoljavaju prilaz golu. I dalje se redaju prigode "Sloge" Napokon je i Miloša poslužila sreća, kada je već i sam počeo gubiti živce, postigao je dva odlična pogotka, čime je podsjetio na svoje najbolje dane. Pored tih pogodaka imao je još nekoliko prigoda, te se nadamo da je ušao u golgetersku seriju što je svakako potrebno ovom klubu. Pored prigoda Miloša, prigodu za postizanje pogotka propustili su Batinić, Josip Perić, Posavac.
Nadamo se da će ova pobjeda doprinijeti boljem raspoloženju u klubu, te da će i u nedjelju, kada na stadionu "Košute" "Sloga dočekuje momčad "Turbine" iz Jablanice biti razloga za slavlje.

Nakon ovakve igre ne možemo se oteti utisku da bi ova momčad HNK "Sloge" uz kvalitetniji rad uprave kluba mogla imati stabilnog drugoligaša, što ovaj grad i zaslužuje. Za to bi bilo potrebno osigurati neophodne uvjete za održavanje terene ( nabavka toliko puta spominjanog traktora – kosilice), nabavka bar još jedne garniture sportske opreme, pronalaženje uposlenja za dva – tri starija igrača, te minimalnih financijskih sredstava za plačanje prijovoza i službenih osoba.

U drugoj zaostaloj utakmici, iz XXII kola u Kupresu su momčadi HNK "Kupresa" i FK "Bjelopoljca" igrali neodlučno 2 : 2 .




Post je objavljen 18.05.2005. u 23:33 sati.