Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/scarpetta

Marketing

Žena ili šefica???

Uh, što se vani smračilo! Imam osjećaj da će smak svijeta. Idealno vrijeme za moje raspoloženje danas...mračno...kao i obleka...sva sam u crnom, ali od glave do pete...darkerica heheh...neka me čudna raspoloženja briju od jutra. Izrazito sam nervozna! Ovaj i idući tjedan sam v.d. direktorica, pa to traži dodatni angažman...i treniranje strogoće :)))))) Baš se pitam, kako to da muškima tak teško pada kad im je nadređena osoba - ŽENA????? Vidim to po svojim kolegama....znaju da me moraju "slušati" i respektirati, a opet, primjećujem koliko im je to teško i nelagodno. Iako, ne koristim tu poziciju da bih nešto dokazivala, nego samo želim da sve funkcionira besprijekorno, kad mi je već povjereno obavljati tu dužnost. Vjerujte, nije mi lako! Shvatila sam jednu stvar...napokon! S djelatnicima nikada ne treba biti u previše prisnom i prijateljskom odnosu, kad ste im nadređeni, jer će oni vrlo brzo iskoristiti tu poziciju. Treba zadržati strogo profesionalan odnos. E, tu sam ja kiksala! Pa sada moram ići na popravni!
No, ono kaj me zbilja iritira je to uvriježeno, patrijarhalno i pomalo "zaostalo" shvaćanje žene-direktorice, šefice....rukovodioca. Kako nas shvatiti ozbiljno, kad smo mi samo slabe, preemotivne i uvijek potrebne muške zaštite???????!!!!!!!! Koje li zablude!
Žena je FENOMEN ljudi moji! Tko može biti sve to što jedna žena može biti? Domaćica, roditeljica, radnica, rukovoditelj, supruga...i napokon samo jedna nježna i emotivna žena, a sve to u jednoj osobi. Nije li to već dovoljno za malo poštovanja?! I da napokon te starinske zablude bacimo u vodu. Žena je danas toliko jaka osoba, karakterna i sposobna i nema tog područja života gdje se ona neće snaći. I bez muškarca! Ne zato što ga ne treba, naprotiv...treba ga i to jako! Ali za LJUBAV, a ne za pametovanje i diskriminaciju!

Post je objavljen 18.05.2005. u 13:37 sati.