Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulerica

Marketing

Proljeće-ljeto 2005. - u žutom na sud!

Prije godinu-dvije novinari takozvanih društvenih kronika uvjeravali su nas da su trudnoća i majčinstvo in, usput nas zasipajući fotkama prelijepih poznatih trudnica i mladih mama koje su ponosno isticale svoje tibice ili na rukama nosile mladunčad, ušminkane u skupu dizajnersku obleku i dodatno aksesoarizirane (ajme, koja riječ, postoji li uopće?) zgodnim i po mogućnosti poznatim tatekom. Liz Hurley, Catherine Zeta Jones, Kate Hudson, Sarah Jessica Parker, Julia Roberts, Gwyneth Paltrow, Debra Messing i, konačno, trudnica nad trudnicama, Posh. Trudnički trbuh proglašen je modnim detaljem sezone (o, razume, zar si nas posve napustio?), tako da se od poslušnih trend-followers očekivalo da pod hitno pronađu dostojnog kandidata i daju se u reprodukciju. U braku ili izvan njega, s muškarcem svog života ili tipom s kojim trenutno briju, svejedno. Mislim, kakve to ima veze s ljubavlju ili tako nečim, ako je u pitanju trend?

I tako, zajedno s broševima, leptirićima i tvidom, te je sezone modi bilo produžavanje vrste i javno pokazivanje istog, a naročita se pažnja poklanjala nečime što mogu samo nazvati izgladnjivanjem trudnica, budući da gotovo nijedna od spomenutih dama nije dobila ni grama više no što je potrebno, a tjedan-dva nakon poroda šetkale su po in mjestima jednako fit kao i uvijek, nabijajući komplekse nama Zemljankama koje, kao što je poznato, obično dobijemo neku kilicu koje se malo teže riješiti.

Sad bi bio red da bacimo pogled na ovosezonske trendove. Najprije, obavezno se obucite u žuto ili barem tzv. gypsy look, uresite se trešnjicama od glave do pete, kupite si cipele na visoku petu iz kojih viri palac (doslovni prijevod engleskog naziva peep-toe) i nabavite najnoviju LV torbicu, jer bez nje se jednostavno ne smijete pojaviti na subotnjoj špici, pa ni šire.

Što se posljednjespomenutog modnog urlika tiče, postoji nekoliko načina da si ga, pretpostavljajući naravno da imate prosječnu hrvatsku plaću, priuštite. Recimo, intenzivno štedite nekoliko mjeseci, po mogućnosti na hrani, jer što će vam hrana kad možete kupiti torbicu? Osim toga, efekt je višestruk: ne samo da ćete nabaviti objekt svog obožavanja, već ćete postati elegantno lelujavi, baš kako treba. Ili ne kupujte djetetu igračke. Na taj ćete način naučiti svoj podmladak da ne robuje potrošačkom društvu i njegovim hirovima, a vi nećete trošiti dragocjen novac na šarene gluposti koje vaše dijete pogleda i baci u neki opskurni kutak svoje sobe. Ili dignite kredit. Sigurno postoji način da svoju omiljenu torbicu kupite na samo 24 rate uz ciglih 11,8% kamata. Ili kupite lažnjak. Vjerojatno će već za koji tjedan stići na vašu lokalnu tržnicu. I, konačno, ako vam se ne dopada nijedna od navedenih metoda, veselo zapjevajte girls, don't cry for Louis, Louis wouldn't cry for you.

Međutim, trendovi nisu tako površna stvar da bi se ticali samo vaše vanjštine, ne, ne! Oni vas redovno upućuju u dublje tajne života i daju vam naputke o tome kako da se organizirate. I tako, ako ste prije godinu-dvije rodili, sad je vrijeme da se razvedete. Razvod je in. Pa ne bi valjda, pobogu, Jan and Brad napravili nešto što je out? Još je trendovskije razvesti se i prije no što se vjenčate, poput Bennifer. I, ne zaboravite, što javnije, to bolje. I uopće nije bitno koljete li se po medijima ili izavljujete da se još uvijek volite, no brak nije baš za vas. Bitno da se o vama piše. Ako niste poznati i teško vam je naći novine koje će pratiti vašu rastavu, klepnite svog budućeg bivšeg po glavi ili ga barem scenski atraktivno napadnite u javnosti, pa možda dođete u crnu kroniku županijskog glasnika. I to je početak.

Da vas podsjetim, uopće nije bitno zbog čega se razvodite. Ako imate ljubavnika ili vaš muž ljubavnicu, pola posla je obavljeno. Isto se odnosi na zanemarene supruge željne pažnje, nezaposlene kojima muž broji nofčeke i kontrolira im svaku kunu koju potroše, one koje kod kuće kuhaju, peru, peglaju i brinu o potomstvu dok im muž brije okolo i samozadovoljno se bavi vlastitim hobijima, a ako vaš zakoniti kojim slučajem nije dobar u krevetu, ne samo da ćete dobiti ekspresnu rastavu, nego vas čeka i odlična odšteta.

Barem tolika da nećete biti prisiljeni ići na dijetu, uskraćivati podmlatku igračke ili uzimati kredit zbog nove torbice.

Vidite kako se u životu sve lijepo posloži. Samo treba imati nos za trendove.

Post je objavljen 16.05.2005. u 17:53 sati.