Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sijelo

Marketing

Narodni običaji kao zaštita identiteta

Narodni običaji, tako šaroliki i raznovrsni, ipak imaju jednu zajedničku zlatnu nit koja ih sve povezuje. Od običaja afričkih plemena, do narodnih običaja tzv. "visokorazvijenih" kultura. Ta zlatna nit jest - očuvanje identiteta naroda, ali i svakog pojedinca u tom narodu.

Upravo toga radi se vodi tako ogorčeni - pravi rat protiv svega što je narodno. Što ljude podsjeća na njihove korijene, na praishodište i na... cilj. Suvremene političke opcije pokušavaju sve narodno proglasiti za "zaostalo" pače, za "nacionalističko"?! Kao da je ljubav prema svojim korijenima - kriminal, a odanost domovini - zločin?

Oni koji stoje iza ovih političkih totalitarnih opcija, namjerno pokušavaju narodima oteti sjećenje. Time im izbrisati identitet i nadu budućnosti. Vodi se planetarna borba između onoga što je izvorno (narodno) i onoga što je - po čovjeku kreirano (umjetno). Narodni običaji i ljubav ljudi prema istima je brana tim totalitarnim silama. Pokušava se kreirati jedan novi svijet u kojem bi sve izvorno bilo proglašeno za "natražnjačko" a u bliskoj budućnosti, bilo bi proglašeno i za - protuzakaonito! Isto onako kako danas pokušava EU - zemljama koje žele u EU - zabraniti narodne običaje - počev od - 'kolinja'! Pa potom: Zabraniti prodaju domaćih proizvoda na tržnicama. Te na kraju tog lanca: Zabraniti - NARODNE PJESME, IGRE, OBIČAJE... NOŠNJE i samo sjećanje na korijene nacionalnog identiteta i sudbine.

Što su pojedini narodi udaljeniji od izvora i središta zla - zapadnog svijeta - to su normalniji i bliskiji izvornome kodu svoga identiteta. A za zapadne barbare - ti narodi su "divljaci" koje zapad pokušava "preodgajati" metodama - topovnjača, krstarećih raketa, bombi, agresije i nasilja. Jer normalni narodi ne daju prava pederima, lezbijkama i pedofilima - kao što je to učinio barbarski zapad! Među normalnim ljudima, psi se drže na lancu ispred kuće... a ne jede pas iz istog tanjura iz kojeg vam jede dijete... Normalni narodi ne daju nikakva prava umobolesnicama - feministicama. Jer feminizam jest - rasizam i otvorena rana na duhovnom tijelu čovječanstva.

Narodni običaji u um i sjećanje prizivaju davne arhetipske slike i tako budnim drže nacionalni ponos i dostojanstvo. Ti arhetipovi su živa oružja obrane naroda. Upravo zato traje ovoliki rat protiv svega narodnog, protiv svega izvornog. To je bitka svjetova... velika magija.

I vi sudjelujete u toj bitci, htjeli vi to ili ne. Jeste li uočili, kako, polako, korak po korak, s državnog radija nestaju NARODNE pjesme... pjesme iz raznih krajeva naše države? Da, nije to samo slučaj ovdje kod nas. To je tako i na prostoru cijelog Blakana i Europe. Samo na lokalnim postajama još se - ponekad - čuje narodna pjesma i govori se o narodnim običajima. Inače čujemo pjesme nekih stranih i dalekih ljudi... jedne tuđe i neprijateljske "civilizacije"! Jedne lažne i samodostatne civilizacije... perverzije i smrti. Jedne smozvane civilizacije... koja obožava nasilje i najnižu životinju - psa... je pretvorila u "boga" i predmet obožavanja!

Da, ta "civilizacija", koja sebe naziva - zapad, postaje istinska i jedina prijetnja cijelom svijetu. Organizirani Sotonizam i carstvo tame. Argantni duh rasista, koji bi s visoka naređivali narodima... kao goniči robova. Hoće li to dobro završiti? Točnije: Može li to dobro završiti?

Čuvajte narodne običaje, jer time čuvate i vlastiti identitet. Dignite glas u obranu svega što nas kao narod čini živim i kao identitet -raspoznatljivim. Uočite namjere neprijatelja: Suprotstavite mu se! Inzistirajte na što više narodnog dha i na državnom radiju, i na državnoj TV jer to sve VI plaćate! Poštujmo tuđe, volimo svoje! Tako i samo tako možemo biti priznati i poštovani i od drugih. Sluganstvo je sudbina slabih, a prezir od jakih!

Da bi smo bili jaki i poštovani, moramo imati - korijen. Bez korijena (identiteta, narodnih običaja i samosvojnosti) je svaki narod samo... suhi list na vjetru sudbine, i brod bez kormila na moru manipulacije.

Gdje vam se god ukaže prigoda - branite i ISTIČITE narodne običaje. Ne samo svoga naroda, nego i drugih naroda. A protivite se zapadnom anacionalnom barbarstvu i civilizaciji smrti! Učite se uočiti sve dobro i korisno i kod drugih naroda... samo zajdničkim frontom možemo se suprotstaviti najezdi novjekih barbara sa zapada. Onih... koji nemaju ni kulture niti identiteta. Onih kojima je novac i njihovo pseto - bog, a dječicu pedofilski muče. Onih koji su rasisti a drugima drže lekcije o "ljudskim pravima". Onih koji iza svojih slatkih riječi sakrivaju jezik i otrov zmije agresije na tuđe.

Neka narodni duh i svijest probudi u vama ponos! Neka i ovo Sijelo bude iskreno druženje svih (bez obzira na naciju i vjeru) koji ljube svoje a poštuju tuđe! Samo zajedno smo jaki. Rascjepkani i posvađani smo slabi i lak plijen zapadnih političkih vukova u sablasnoj noći ove povijesti. Podsjetimo se prela i sijela naših starih... ne dajmo se dijeliti. Jer za njih - zapadne barbare - svi smo mi ISTI!

Uočimo i istaknimo sve što je lijepo kod svakog naroda. Time zidamo kuću na tvrdim temeljima, a demagoge prokazujemo i obesnažujemo. I forum Sijelo tomu treba služiti. Inače, hrvatska(a i drugih naroda s ovih prostora) riječ za forum, bila bi - sijelo. Znakovito... kao sijelo, prelo ili posijelo naših starih... uz ognjišće obiteljske i narodne sloge!



Post je objavljen 12.05.2004. u 00:52 sati.