Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Česi su šampinjoni!

Ajme, ljudi! Tko preživi, pričat će!

Česi su pobijedili Kanađane u finalu Svjetskog prvenstva u hokeju (na ledu - dodala bi picajzla Dimke) i sad nam valja preživjeti ovu noć slavlja i općenarodnog veselja. Pozatvarala sam sve prozore na Vinohradsku, jerbo se od trubljenja i vriske ne da živjeti.
A da ne opisujem komornu atmosferu doma. Dagoberto je after all domovine Kanade sin i poraz treba odtugovati.

Po povratku iz Modre Zahrade gdje smo ispili hektolitar Staročeškog + svjedočili tužnom događaju prigodno prerušeni u Hanku i Honzu - da ostatak pivnice ne namiriše kanadsko meso, predložila sam Dagobertu da iz osvete istučemo Disu, Lentilku i Čečku, jerbo su one 100%-tne Čehinje, ali se budala i humanist nije dao nagovoriti. Nek' pati.

He-he, a najbolje je što su upravo Kanađani naučili Čehe pravoj igri. Evo vam link na stvarno zanimljivu priču o hokeju u Češkoj. Najstravičniji dio štorije tiče se staljinističkog procesa 1950. kada je kompletna reprezentacija popušila desetak godina u rudnicima urana. Zašto? Pa eto, pala je sumnja da su dečki poželjeli emigrirati. Dovoljno.
Rehabilitirani su 1968, ali neki su dotada već otišli Bogu na gledanje.

Inače, što se tiče same utakmice - mene uvijek nanovo i iznovo iznenadi kako se ti mladići makljaju i koliko je igra gruba! Prvi put kada sam na hokej uopće obratila pažnju, pomislila sam da sudac spava ili je malouman, jerbo ne dijeli faule šakom i kapom pa mi je Daćko-Sraćko morao objasniti elementarne razlike između hokeja i nogometa.
Bog i bome, kanadsko-češki gladijatori ni ovom prigodom nisu podbacili u ljubavi prema bližnjemu! Kanađani su bili posebno krvoločni - bilo je udaranja štapom po zubima, tjemenu, mudima, bacanja protivnika u proključalo ulje, amputacija ekstremiteta... Samo što si žene i djecu nisu uzajamno silovali i ritualno ih poklali! Definitivno mi fali testosterona da bih ovu igru mogla razumjeti!
Najbolje mi je kad nakon trostrukog i posebno okrutnog ubojstva igrač za kaznu prosjedi dvije minute u boxu, a kraj imena mu piše "Roughing". Grubijašenje. Ma nemoj!?? Ja bih ga poslala u ustanovu zatvorenog tipa na desetak godina terapije...
Poslije su na ČT2 prikazali i scene slavlja iz češke svlačionice. Nevjerojatan prizor! Gomila odraslih muškaraca, okupanih Bohemia Sectom, ekstatično palicama razbija nevini stereo uređaj koji se zatekao at the wrong place at the wrong time. Stvarno bizarno.

Publikum u pivnici bijaše u deliriju - vrištalo se i prekobicavalo u zraku, a najvatrenija je bila neka ugojena plavojka koja samo što nije ušla u ekran i izgrebala mrtvu mater Smythu, Jovanovskom i ostatku kanadsko-kurvinske ekipe! Kad su se pak počele dijeliti medalje, veselje se otelo svakoj kontroli!
S ciljem održanja vrste, a posebice sebe kao jedinke, pridružila sam se pobjedničkoj ekstazi dok je Douglas, taj tužni javorov list, pokunjeno sjedio pored pivske krigle.

A dok Majka gleda Svjetsko prvenstvo, što radi moj XY izdanak???

Kratkom SMS porukom obaviještena sam da David večer provodi sa Smárijem (u prijevodu: Djetelinko, divno vikinško ime!) te da dvojica genija u Djetelinkovoj izbi vare pivo!!!

Pa se upitah - je l' postoji jedan jedini Islanđanin a da nije pokušao izmađijati nekakav alkohol u kućnoj radinosti???
Ne postoji.

Pa rekoh Dabitu da bi mu bilo bolje na IB-u polagati kemiju umjesto biologije, a on će skromno da to i nije neki veliki deal, to što njih dvojica večeras ukuvavaju - da je Djetelinko već više puta čarobirao pivu u kućnoj radinosti te da je posrijedi tek jedno vjedro, ništa više.

Ajme ironije - ja u prvom krugu alkoholičarskog raja gdje dijeve napajuju jednoroge na zlatnim pivskim izvorima, a siroti Daćko u mraku prohibicije i luteranskog grijeha.

Joj, molim svevišnjega da se ne potruju...


Post je objavljen 16.05.2005. u 00:06 sati.