Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai2

Marketing

Jobs...

Zbog iznimnog interesa u mom Inboxu, ponovit cu jos jednom koje su adrese na kojima mozete pogledati trziste radne snage u Dubaiju. Dakle, abecednim redom:
www.appointments.ae
www.bacme.com
www.bayt.com
www.charterhouseme.ae
www.clarendoparker.com
www.iQselection.com
www.jobs-me.com
www.jobtrackme.com
www.kershawleonard.net
www.mindfieldresources.com
www.mosaicsearch.com
www.sosrecruitment.net
www.synergy.ae
www.talentdubai.com
...a svakako preporucujem da pogledate i najcitanije nearapske dnevne novine:
http://www.gulfnews.com/
...i kliknete na Classifieds.
Medjutim, da vam dam nekoliko "hintova":
Ako se bavite obicnim i nespecificnim IT poslovima, nemojte puno ocekivati, jer ne mozte biti jeftiniji od indijskog priucenog inzinjera sa krivotvorenom diplomom vise tehnicke skole iz Bangalorea. Mislim, mozete biti jeftiniji, ali gdje ste onda....
Ako ciljate na bankarstvo ili telekomunikacije (Etisalat), odmah odustanite, jer su navedena dva podrucja obuhvacena programom tzv. emiratizacije i posao mozete dobiti tek kad ne bude niti jednog nezaposlenog drzavljana Emirata, neovisno o strucnoj spremi.
Ako ciljate na medicinu, pripremite se za novu rundu ucenja nakon 7 godina obrazovanja u Hrvatskoj, jer trebate polagati ispit za UAE licencu. Za detalje ostavite pitanje u komentaru, poznajem nekoga tko ce vam rado odgovoriti... :-)
Danas sam saznao jos nesto, i moram priznati da sam bio malo sokiran: Ako ste zena, pripremite se na neravnopravni status. U mojoj firmi, koja je medjunarodni koncern sa sjedistem u Europi i djeluje u preko 150 drzava svijeta i ima gotovo pola milijuna zaposlenih, muskarci zaposleni u Dubaiju uz placu dobivaju i godisnju naknadu za stanovanje, kojom mozete platiti godisnji najam dvosobnog stana u pristojnoj cetvrti nastanjenoj zapadnjacima, godisnju naknadu za skolovanje djeteta u iznosu jedne mjesecne place po djetetu, mjesecnu naknadu za putne troskove kojom mozete pokriti mjesecnu ratu cetverogodisnjeg kredita za automobil srednje klase. Zene to ne dobivaju, cak i ako uspiju dokazati da njihova obitelj te beneficije nije ostvarila preko muza. Jadno, zar ne...
Zapravo, najbolje bi vam bilo da posao u Dubaiju trazite po Europi...



Post je objavljen 15.05.2005. u 19:37 sati.