Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tajnica

Marketing

BRAKOVE RAZARAJU SITNICE


Istraživanje o tome što uzrokuje razaranje brakova otkrilo je ono što mnogi već znaju, a to su sitnice poput kopanja nosa, premještanje frekvencija na radio prijemniku u automobilu ili korištenje imena kućnih ljubimaca koje uzrokuje nelagodu.

Loše navike koja u početku izgledaju bezazleno mogu tijekom godina dovesti do nakupljanja nezadovoljstva i dovesti do narušavanja odnosa, ocijenili su američki istraživači koji su ispitali 160 bračnih parova.

Krivci za proces "deromantiziranja" koristili bi djetinjasta imena kakva se daju kućnim ljubimcima i izazivali sram u nazočnosti trećih osoba, ili bi na praznike putovali s previše prtljage, prenio je list Sunday Times navode iz istraživanja.

Drugi uzroci narušavanja odnosa bila su predugo kupovanje, izmišljanje zgoda koje bi za cilj imale isticanje jednog partnera u društvu, smijanje na vlastite šale i prigovaranje partneru radi lošeg ukusa za odijevanje.

Michael Cunningham sa sveučilišta Louisville, koji je vodio istraživanje, rekao je da sitničavost može dovesti i do prave alergije.

Među navikama koje razaraju brakove su i ostavljanje iskorištenih ručnika na podu kupaonice, nemijenjanje iskorištenih rola toaletnog papira i supruzi koji ne mogu podnijeti gledanje horror-filmova na televiziji.


izvor:
index.hr




Post je objavljen 15.05.2005. u 17:40 sati.