Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Malo sam pregledala blogove da vidim šta se kod vas dešava i naiđem na jedan blog na kojem je slika mačke sa veoma ljutim izrazom na licu jer joj je na glavi “kaciga” od neke velike zelene vocke. Ispod slike piše “ovako se provodi petak 13!!”.
Nisam čak ni znala da je baš danas petak 13. Bilo mi je bitno samo da je petak i da ga slijede dva dana vikenda!
Nisam nikad bila tako puno sujevjerna, ali isto tako nisam bila ni baš presretna kad bi mi crna mačka prešla preko puta. Petak 13 mi nikada nije predstvaljao neki big deal. Ali slika ove mačke me na neki čudan način podsjetila na nešto što mi se deselo nekad veoma davno. Mislim da sam tad bila u četvrtom razredu osnovne škole i to što se desilo nema ama baš nikakave veze sa mačkama, ali se desilo na petak 13. Krenula sam s drugaricom napolje i nešto smo se zezale kako je danas petak 13, kako moramo da pazimo šta radimo, kako bi nam se mogle desiti loše stvari … I onda ugledamo na zamlji novčanicu od 50 dinara i počnemo se smijati – petak 13 malo sutra!! Uzmemo lovu i počnemo da kontamo šta bi mogle da si kupimo. Odlučimo da odemo do obližnje prodavnice i kupimo si dvije kutije marshmallow-a – znate one čokoladice u plavoj kutiji, okrugle, na dnu keksić, u sredini velika bijela masa a sve to prekriveno čokoladom. Izađemo iz prodavnice, sjedemo na neku klupu i pojedemo ih sve – ja šest komada, ona šest komada (toliko ih dođe u kutiji). Kroz pola sata dođe nam muka, boli nas stomak, nije dobro nikao. Pogledamo na dno kutije, kad tamo istekao im vijek trajanja. E što smo se tek onda valjale od smijeha (a malo i od bola u stomaku). I to ti je petak 13!
Ne znam ni sama kako mi je ovo palo na pamet gledajući sliku te ljute mačke, ali sam se slatko nasmijala sjetivši se te dvije curice od nekih 10ak godina koje su bile tako vesele kad su ugledale izgubljenu novčanicu na cesti.

P.S. Nisam mogla naći sliku marshmallowa.
P.S.S. Jazzie mi je pomogla da nađem sliku :) Thanks Jazzie!


Post je objavljen 13.05.2005. u 21:09 sati.