Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teamferrari

Marketing

Ferrari i dalje u igri

Razočaravajući početak nove sezone svakako nije bio u planu za Ferrarijevu momčad. Problemi s novim bolidom još su uvijek prisutni ali talijanska momčad najavljuje povratak na vrh.
Užasnuti komentarima i izjavama u tisku, upravitelj momčadi Jean Todt naglasio je kako se neće predati bez borbe te da svakako ne otpisujemo crvene bolide.

Osim mehaničkih problema koji su neprestano pratili Rubensa Barrichella tijekom proteklih utrka, uzrok Ferrarijevih problema krije se u gumama. Bridgestone je priznao kako je djelomično kriv za neuspjeh momčadi iz Maranella te da intenzivno rade na rješavanju problema.

Posljednja tragedija za Ferrari dogodila se na prethodnoj utrci - V.N. Španjolske. U drugom dijelu utrke na bolidu Michaela Schumachera puknula je prednja lijeva guma. Da bi stvar bila još gora, nakon izvanrednog odlaska u boks, Schumacheru je pukla stražnja lijeva guma pri čemu je došlo do oštećenja bolida zbog čega je aktualni svjetski prvak morao odustati od utrke.

Navodno je do puknuća došlo zbog prelaska preko otkinutih dijelova tuđeg bolida, pri čemu se sumnja na Fisichellu koji je nekoliko krugova prije ušao u boks zbog zamjene prednjeg spoilera.

S druge strane, eksploziju stražnje gume na Massinom bolidu Michelin je opravdao povećom degradacijom odabrane smjese.

Post je objavljen 13.05.2005. u 14:54 sati.