Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rosemaryinblog

Marketing

Umjetnost, part 1.

Nemoguće je odgovoriti na pitanje što je umjetnost. Za neke je to Bach, Mozart, Čajkovski, nekima je umjetnost Murtić, Picasso, Monet... Zapravo nisam htjela obrađivati ovu temu ali me povelo kada sam počela čačkati po netu neke Dalijeve slike. Slika za slikom, više ne vidite samo boje, atmosfersku, kolorističku ili geometrijsku perspektivu, iza tih slika vidite ČOVJEKA. I to je ono što fascinira. Čujete njegov govor, vidite njegovo lice, osjetite njegovu sreću, patnju... Salvador Dali (1904.- 1989.) i dan danas ostavlja bez daha. Upravo mi je nevjerojatno kako netko može komunicirati sa današnjim svijetom i petnaest godina nakon svoje smrti. Sjećam se da nas je razrednica u osnovnoj pilila sa onom slavnom "Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda" i gledajući ova umjetnička djela zaključujem koliko mora biti lijepo da te svijet pamti još dugo nakon tvog odlaska.
Mlade nečelno ne interesiraju takve stvari i većinom svi preferiraju postere 50 centa i šta-ja-znam, Beyonce. Nemam ništa protiv toga, ali mislim da bi se mi teenageri trebali osvrnuti oko sebe i informirati se o nekim neprocjenjivim djelima ljudske ruke.
Eto, malo pametovanja budući da sam GIMNAZIJALKA (što naša voljena profesorica naglašava na svakom satu hrvatskog jezika i zbog čega sam pomislila izjuriti iz te ustanove glavom bez obzira). Šalim se, umjetnost je jedna od onih lijepih stvari na svijetu koja ne pati za tim jesi li konobar ili diplomirani arhitekt. Bitno je imati dara i ljubavi. :) Još nešto: imam namjere još piskarati o ovoj temi (politike se ostavljam, i slažem s prijateljicama koje baš tu temu i ne vole), slijedeći put muzika i knjige! Ili možda ipak ne, da ne otjeram i ovih par čitatelja? Hmmm, noone knows...

Post je objavljen 12.05.2005. u 16:57 sati.