Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 19. puta - Zagreb 11. 05. 2005.

Bila je to srijeda velikih premještanja na listi. Prvo mjesto nije bilo upitno, jer Davor se danas nije pojavio. Od drugog do devetog se mjesta sve spremješalo.
Došavši u 'Velebit' par minuta iza 19 sati, vidim, tu je netko u poslijednje vrijeme neuobičajen. Moje oči opaziše kurpulentnog Sikea. Sjedi i igra i kao da su mu stolac i stol nekako premaleni. Pitam ga: 'Kaj si zalutal?' 'Pa ispalo je tak. Imal sam nekaj drugo, pa sam došel.' Pa ispalo je ovak dobro, jer Sike se od svih danas najviše popeo na listi. Zatekao sam ga u igri sa Svilcem, koji je bio dva mjesta ispred njega. Odradio je to Sike sa uvjerljivih 86,5 poena i evo ga na 6. mjestu, ali nije to bilo sve za danas.
Bio je tu i Tomi. Drugi je na listi, pa se očekuje da ga izazovem, jer ja sam četvrti. Već ranije sam donio odluku da ne izazivam nikoga neko vrijeme, da se malo nakupi onih ispred, pa da onda krenem, malo po malo. Međutim, on mi predlaže, da igramo za listu. Kažem mu da ga ne izazivam, ali on želi da igramo. Ne mogah odbiti i krene igra. I bijaše frke i krknjave i rasturenih grupa kamenova. Na kraju to sve izgleda kao pravo bojište poslije bitke. Predao se Tomi. Zamislite, ja u tome nalazim ljepotu. Kako je sve ovo u životu relativno. Evo me na drugoj poziciji.
Stigli su i Robi i Damir i pada izazov za Damirovo sada četvrto mjesto. Ustvari, u trenutku izazova se radilo o trećem, jer Tomi i ja smo još igrali. Damir je u sve boljoj formi, jer puno igra na Dragon Go Serveru i sudionikom je Jadranske Dopisne Go Lige. S pet prednosti je pobjedio Robija. Nije bilo nešto uvjerljivo, ali pobjeda je pobjeda, a mjesto na listi je obranjeno.
Stigao je Nikola i izaziva sada već slobodnog Sikea, ali prejak je Sike zasada za njega. Nešto se naučilo, ali Sike uvjerljivom pobjedom čuva sada šesto mjesto.
I Mato je stigao. Vidi priliku u slobodnom Svilcu, koji je dva mjesta ispred njega. Bilo je tu još i devet prednosnih kamenova. I uhvatio je Mato, pobjedivši Svilca, to mjesto, a Svilac ode još jedno niže.
Sada Robi vidi šansu u izazovu Mate. On ga često pobjeđuje, pa mu to izgleda kao lak posao i mogućnost napredovanja na listi. I bilo je tako i to prilično uvjerljivo za 80,5 poena. Sada je Robi šesti, a Svilac ode još jedno mjesto niže. Kako loš dan za njega!?
Pokušava sada i Nikola zdrmati Svilca. Vidi da ide, pa da proba i on. Konačno eto pobjede i za izmoždenog Svilca.
Nekako u isto vrijeme izaziva Sike Tomija za treće mjesto. Trajala je ta partija do kraja našeg današnjeg druženja. U međuvremenu pala su i završila još dva izazova.
Probao je Nikola s Mladenom uz devet prednosti. Padne jedna grupa, pa druga. Gleda Nikola i kaže: 'Što mi je ovo trebalo? Koga sam ja to izazvao?'. Ja njemu na to: 'Nikola, nemoj sada. Pa gledaj i uči.' Nastavili smo do samoga kraja. Predaje nije bilo. Predao bi se on na kraju, ali reče, da kada se igra do kraja, valja i izbrojati. To je pitanje kulture. To i uradismo.
Nakon što se Svilac malo oporavio prvom pobjedom, odlučio se na revanš Mati, koji Mato prihvaća. Ni revanš nije uspio, jer sada je bilo čak i malo više poena razlike.
Osta još partija za treće mjesto koju Sike dobiva. I bio je Sike danas najuspješniji igrač. Napredovao je s osmog na treće mjesto. Možete ga vidjeti u desnom gornjem kutu slike ovoga posta.
Pregled današnjih rezultata:

Za 6. mjesto: M. Sviličić - S. Zadjelović ( ravnopravna ) 0:1 ( 86,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: M. Smud - T. Baotić ( 7 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Za 4. mjesto: D. Kovačević R. Jovičić ( 5 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 12,5 poena razlike )
Za 6. mjesto: S. Zadjelović - N. Srkoč ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 117,5 poena razlike )
Za 7. mjesto: M. Sviličić - M.Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 0:1 ( 18,5 poena razlike )
Za 7. mjesto: R. Jovičić - M.Taušan ( ravnopravna ) 1:0 ( 80,5 poena razlike )
Za 9. mjesto: M. Sviličić - N. Srkoč ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 19,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: S. Zadjelović - T. Baotić ( ravnopravna ) 1:0 ( 24,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: M. Smud - N. Srkoč ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 290,5 poena razlike )
Za 8. mjesto: M. Sviličić - M.Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 0:1 ( 25,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 11. 05. 2005.
1. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
2. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
3. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
4. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
5. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
6. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
7. Robert Jovičić 21. kyu Zagreb,
8. Mato Taušan 23. kyu Zagreb,
9. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
10. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
11. Igor Krtalić 25. kyu Osijek,
12. Leon-Josip Telak 24. kyu Zagreb
13. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb
Do slijedeće srijede
bl. Muradenu


Post je objavljen 12.05.2005. u 08:52 sati.