Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hajduksplit1950

Marketing

...Bože pomozi...i ništa drugo...


U PRVOJ utakmici finala Hrvatskog kupa Rijeka je na svojoj Kantridi svladala Hajduk rezultatom 2:1.

Rijeka - Hajduk 2:1

Domaćini su igrali lošije u prvom poluvremenu, kad su i primili gol, ali su zato u drugom poluvremenu potpuno nadigrali Splićane i zabili dva gola.

U prvih 10 minuta susreta igrao se lijep nogomet bez previše prekršaja, uz puno dugih dodavanja ali bez ijedne izglednije prilike.

Prvu priliku na utakmicu imao je Hajduk u 20. minuti, kad Bušić, Turković i Dragičević nisu iskoristili pomutnju u obrani Rijeke.

Hajduk je poveo u 22. minuti, kad je iz Leko nabacio u peterac Rijeke iz kornera, a najviši u skoku je bio Đolonga, koji je sigurno pospremio loptu iza Radmana.

Splićani su se razigrali nakon vodstva, pa su tako već u 24. minuti propustili vrlo izglednu priliku, Vejić je nakon izvedenog slobodnog udarca glavom pucao preko gola.

Rijeka je pokušavala uzvratiti agresivnoj igri Hajduka, pa se tako utakmica poprilično ubrzala, ali to je nažalost rezultiralo puno većim brojem prekršaja.

Blatnjak je u 35. minuti snažno pucao iz daljine, ali njegov udarac otišao je preko grede Radmanovog gola. Svoju priliku iz prekida imala je i Rijeka, pa je tako Mitu iz slobodnog udarca u 37. minuti pucao desetak centimetara iznad gola Splićana.

Kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju, bilo je sve više prekršaja Splićana na igračima Rijeke, jer su domaćini vrlo agresivnom igrom odlučno krenuli po gol.

Na početku drugoga poluvremena trener Rijeke Elvis Scoria je umjesto Linića u igru poslao Dunkovića, te je Rijeka zaigrala mnogo bolje i efikasnije.

Prvi puta u nastavku Rijeci je to uspjelo u 55. minuti, kad je Jasmin Mujdža u samostalnom prodoru prošao pet braniča Hajduka, ali je potom s desetak metara pucao ravno u vratara Balića.

Napori domaćina konačno su se isplatili u 58. minuti, kad su iza Hajdukove obrane ostala čak dva Rijekina napadača, a najbolje se snašao Dumitru Mitu, koji je sigurno pogodio za izjednačenje 1:1.

Nakon primljenog pogotka Splićani su posve izgubili konce igre, a Rijeka je neposredno nakon izjednačenja u više navrata opasno zaprijetila Baliću.

Pobjednički pogodak za Rijeku postigao je Erceg samo tri minute kasnije odličnom solo-akcijom u kaznenom prostoru gostiju. Hajduk je u samo tri minute primio dva gola.

Nakon vodstva Rijeke zaigralo se posve otvoreno, a prilike su se redale na obje strane. U 65. minuti Ivan Leko je pogodio vratnicu, a dvije minute kasnije Novaković je propustio stopostotnu priliku, glavom je iz peterca tukao pokraj vratiju.

15-tak minuta prije kraja susreta tempo je ipak donekle pao, najviše se igralo na sredini terena. Rijeka ipak nije posustala, a izvrsnu priliku je u 82. minuti propustio Novaković, koji je iz blizine neprecizno pucao.

Do kraja susreta obje su momčadi imale nekoliko poluprilike, ali bez učinka, no Rijeka je ipak u prvih 90 minuta finala Kupa ostavila bolji dojam.

Uzvrat se igra u Splitu 25. svibnja.

Pred 7.000 gledatelja sudio je Novak iz Varaždina.

Rijeka: Radman; Ivančić, Lerant, Knežević, Tadić, Novaković (od 90. Katulić), Prišć (od 68. Čaval), Linić (od 46. Dunković), Mujdža, Erceg, Mitu

Hajduk: Balić; Žilić, Vejić, Đolonga, Hrman, Blatnjak, Damjanović (od 80. Biščević), Leko, Dragičević (od 69. Munhoz), Turković (od 87. Šuto), Bušić

Strijelci: 0:1 Đolonga (22), 1:1 Mitu (58), 2:1 Erceg (61)

ala nu,nean volje pisat ništa....skužajte ljudi...


Post je objavljen 11.05.2005. u 23:53 sati.