Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorkovidovic

Marketing

Gospodo, ne minirajte!

Kao iskusnog političara, malo šta me može iznenaditi, a posebno ne u izbornoj kampanji. Ipak, slušajući danas aktualnog gradonačelnika Siska i njegovu opsesivnu usmjerenost na moju osobu u plaćenoj emisiji, njegov krik i bijes, nedostatak ijednog suvislog političkog argumenta u prilog njegovoj kandidaturi za novi mandat, ijedne suvisle ideje, a obilje napada uličarskog karaktera, moram priznati malo sam ostao iznenađen. Tim više što Dinko Pintarić djeluje kao milo dijete HDZ-a, bez stvarne moći među stranačkim maherima, koji ga baš puno i ne vole i nisu ga htjeli među kandidatima i koji je ostavljao mnogo urbaniji dojam od njegove stranke. Očigledno je panika i strah zbog gubitka vlasti učinila svoje. On se prijeti, kleveće, izmišlja, insinuira i podmeće. Pa nije mu baš na čast. Sa mandatom od 6 godina i sa jednom i pol izgrađenom mrtvačnicom nema se baš čime pohvaliti. Nije mu na čast ni članstvo u nadzornom odboru Sisačke banke u godinama kada su nestajale sisačke tvrtke, jedna za drugom, a radnici punili burze, dok konačno i ta banka nije skončala.
Ono što mu posebno nije na čast, jest činjenica da je nakon raspuštanja gradskog vijeća, na sjednicama poglavarstva, a jednu planira čak i za petak, donio sa svojim kompanjonima desetine i desetine odluka o davanju u zakup poslovnog prostora u gradu, dodjele socijalnih stanova, dodjele raznih koncesija, dodjele nagrade od po tri plaće direktorima javnih poduzeća i još štošta što opterećuje gradski proračun za oko 5 milijuna kuna. Istovremeno, donose i nelegalnu odluku o ukidanju spomeničke rente, koju su usput rečeno i donijeli kao novi namet na naše slabašne poduzetnike. Znači, mimo bilo kakvih regula i pristojnog ponašanja novoj gradskoj upravi miniraju teren novim obvezama na rashodovnoj strani i uskratom prihoda na drugoj strani. Nema što! Pošten i odgovoran odnos prema građanima grada u kojemu je šest godina bio gradonačelnik.
Image hosted by Photobucket.com
Sve to me je motiviralo da na današnjoj pressici upozorim kako nove obveze, a naročito one koje se stvore od ponedjeljka do konstituiranja nove gradske uprave, neću tolerirati niti u gradskoj upravi niti u poduzećima i ustanovama u vlasništvu grada. Oni moraju znati, da bez temeljite revizije i financijeke provjere stanja, nećemo preuzeti grad. Imamo loša iskustva sa tim tranzicijskim razdobljima do preuzimanja vlasti kada se postavljaju financijske i kadrovske mine. Gospodo, ne pokušavajte takvo što!


Post je objavljen 11.05.2005. u 21:32 sati.