Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Mirko Norac apstinira od Švepsa!?


Piše Andreja Bratić u Globusovom Terminatoru da je izvor Damira Lončarića bivšeg šefa OA-e o Gotovininim lažnim dokumentima (putovnica, novinarska iskaznica, vozačka dozvola) bio Salih Fazlić, policajac koji je navodno naručio sporne dokumente, poslovni partner Zdravka Šeničnjaka, također bivšeg policajaca.

Baš sam se pitao zašto je POA utihnula nakon gromoglasne kampanje otkrivanja mreže Gotovininih pomagača kad eto ti ovog tekstića.

Na neobičan način Tomislav Karamarko želi rehabilitirati Damira Lončarića, pripisujući mu da je još 2004. otkrio podatke o Gotovininim lažnim ispravama. Zašto te informacije Lončarić ili njegov podređeni Saša Perković nisu proslijedili MUP-u ili POA-i u čijoj bi nadležnosti bili daljnji koraci osujećivanja Gotovininih pomagača.

Ako nisu imali povjerenja u Dragutina Cestara, Franju Tureka ili Joška Podbevšeka, mogli su napraviti bilješku i njih uvrstiti u mređu pomagača odbjeglog optuženika Haaškog suda. Mogao se Damir Lončarić s tom informacijom obratiti Predsjedniku Mesiću ili premijeru Sanaderu. Ili nije imao povjerenja i u njih?

Nadalje, čudno je i to da je tip koji je navodno naručio lažne isprave bio izvor OA-ine informacije. Zašto bi se doveo u mogu
ćnost da zbog toga kazneno odgovara. Jedino je objašnjenje da je on to povjerio nekom iz OA-e za kog je smatrao da su na istom poslu; pomaganju Gotovini.

Od ove, još mi je nevjerojatnija vijest koju potpisuje kolegica Bratić da je Mirko Norac, koji služi dvanaestogodišnju zatvorsku kaznu u Glini zbog ratnih zločina počinjenih u Gospiću 1991. ljut na zagrebačkog dogradonačelnika Milana Bandića i bivšeg vojnog špijuna Mirka Ljubičića Švepsa.

Kaže se u Terminatoru da je on u njih dvojicu imao bezgranično povjerenje, ali se ne zna zašto ga je izgubio. Dobro, po čemu se onda zna da je ljut na njih? Ili je važno samo stvoriti takav dojam u javnosti jer je 45 lines u zadnje vrijeme puno pisao kako grupacija Ljubičić, Bandić, Laco, Karamarko ne ljubi ministricu pravosuđa Vesnu Škare Ožbolt. Da se sad ta stvar ne bi dalje zaoštravala ne bi bilo zgoreg baciti kost da su se oni popravili jer, pobogu, na njih se naljutio njihov dojučerašnji prijatelj Mirko Norac.

Sjećam se da je svojedobno u Nacionalu dok je za njih pisao Ivan Zvonimir Čičak, bilo objavljeno da su se Čičak i Tihomir Orešković skoro fizički sukobili. Naravno, nije bilo svjedoka tog sukoba, al' trebalo je stvoriti dojam da si bivši kumovi i nisu više tak' dobri.


Post je objavljen 11.05.2005. u 14:25 sati.