Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bolesni182um

Marketing

3.The joker


Stigli smo u čistilište za nekoliko sati. Već je izbio sveopći kaos, bitke su se odvijale u svim mogućim smjerovima. Već u prvim minutama borbi izgubili smo mnoge dobre ljude ( izgubili smo Jasmina, Sandija i Žaka).
Čistilište je inače suha, pusta hrpa ničega. Cijeli je siv i tmuran i dosadan. Samo jedna životinjska vrsta živi u Čistilištu, tzv. čistilištinski skočimiš (jumpimausus čistilištus, s). I naravno još milijarde izgubljenih duša, koje lutaju bez cilja, no ne može se baš reći da ti ljudi žive ovdje jer su već odavni mrtvi.
SVi smo se složili da ćemo ratovanje prepustiti vojnicima, a mi sa posebnijim moćima bismo se sukobili sa njihovim junacima. Nakon što oni padnu, rat je uglavnom gotov. Očekujemo da će i njihove "specijalne jedinice" dati sve od sebe da nas pronađu i unište.
Pri dolasku smo se podjelili u već predodređene grupe i razdvojili. samnom su išli Batman, Zorro i Prljavi Harry. Nismo niti sat vremena hodali tmurnim hodnicima Čistilišta kad smo ispred sebe začuli prepoznatljivi smijeh.
"Joker!"povikao je Batman.
"Uu!Opet se srećemo! Kako li smo danas?"

"Ja ću ovo riješiti..."rekao je Prljavi Harry sa mrkim licem. "Sad se sigurno pitaš, Jokere, da li sam ispucao 5 ili šest metaka, ili nisam ispucao niti jedan, ili uopće nemam metaka u pištolju, ili me jednostavno svrbi uho, pa sad se pitaj, "da li se osjećam srećno", smeće?"
"Pa...ne znam za tebe, ali ja slučajno znam koliko JA iam metaka u SVOM pištolju!" rekavši to, Joker brzo izvadi svoj revolver i upuca Harrya, prije nego se itko snašao. Zatim prasne u smijeh.
"Sucio Harry!"vikne Zorro,"Aj karamba!"
"Nisam razumio ni jednu riječ koji je ovaj Zorro rekao cijeli dan,"šapnuo mi je Batman.
"Harry, jesi li okej?"upitao ga je Zorro.
"Što ti misliš, krvarim!"
"Ay,solo un rasguńo. Hoker, platit ćeš što si nastrijelio mi amigo."
Zorro je izvadio svoj mač i bič i krenuo prema Jokeru.
"En garde!"rekao je.
"Stani! Prije nego što započnemo borbu...vrlo bih volio, kada bi pomirisao ovaj cvijet na mom kaputu. Predivno miriše!"
"Si, nije loša ideja, ja mucho volim cvijeće!"krenuo je prema Jokeru. Ja i Batman smo u isto vrijeme viknuli "Ne, to je stupica! Nemoj pomirisati cvijet!", ali pošto ipak nismo BAŠ u istoj sekundi viknuli, zvučalo je više kao "Ne taj stup! Ići ćemo pomiriti svijet!" pa čovjek nije shvatio našu poruku.
Kad se dovoljno približio, Joker je ispustio opasni plin iz cvijeta ravno u Zorrovo lice. Par sekundi kasnije pao je na pod sa velikim smiješkom.
"Gade!"viknuo je Batman,"Što si mu učinio?"
"Ništa, ispričao sam mu vic i nasmijao se od uha do uha!"
"Sad je dosta!"viknuo je Batman,"sredit ćemo te jednom zauvijek!"
"Čekajte malo!"rekao je Joker. "Ne čini mi se baš fer, vas dvojica na mene jednoga. Evo, što ćemo...ti izvuci kartu iz ovog špila...ak izvučeš jokera, pustit ćete me...a ako izvučeš bilo koju drugu kartu, predat ću se. Koje su šanse da izvučeš baš jokera od 53 karte?:)"
Batman razmisli na sekundu pa pristane. Joker okrene špil prema sebi i razvuče karte. Batman izvuče jednu iz sredine.
"UUuuuu, vrlo mi je žao...."rekao je kad je Batman izvukao jokera. Još je jednom prasnuo u smijeh te je bacio rozu kuglicu u pod koja se pretvorila u gusti zastor dima. Drugi trenutak je bio nestao, ostavivši svoj špil na podu. Sve su karte bile jokeri.
Batman je zarežao.
"Hej, nemoj gledat mene!"rekao sam. "Ovo je bila tvoja bitka"
Prljavi Harry nije zadobio teže ozljede ali za Zorroa više nije bilo spasa.
Svakako nije dobro počelo.

Post je objavljen 10.05.2005. u 22:19 sati.