Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

28. turnir go-sekcije O. Š. 'J. Habdelića'- Velika Gorica - 09. 05. 2005.

Pitao sam se, tko li će danas doći, jer prošli puta sam raspustio rad pri kraju zbog lošeg vladanja. Došlo ih je desetoro, ali nekih nije bilo. Je li to zbog nastavnog turnusa ili raspuštanja od prošli puta. No, vidjeti će se. Ja želim da svi ostanu i da ih bude još i više, ali da se radi go, a jurnjave i gađanja kamenčićima neka bude za neke druge prigode. Osim toga kamenčići iz go-garnitura su isključivo za igranje goa. Možda su nekima zgodni za bacanje, ali nisu tome namjenjeni.
Danas je sveukupno vladanje bilo bolje. Upozorio sam na to na samom početku rada. Ipak nije bilo baš sve najbolje. Pustio sam neke van piti vode, a neke na wc, ali iskoriste neki i to za nepodopštine. Tako je Nikola, iz meni neobjašnjivih razloga, ometao rad u susjednom razredu kucanjem na vrata učionice. Nebi ja to niti znao, da nije učiteljica uspjela vidjeti vinovnika i došla u našu učionicu. Meni neugodnjak, jer na neki način ne mogu držati red i dobro vladanje. Ukorio sam Nikolu, ali koliko to dopire do njega, pojma nemam. On krivi Stjepana. Ima onih koji kao da imaju 'crva'. Oni se na sve to samo cerekaju. Volio bi da nastave igrati go, ali moraju mijenjati ponašanje. Ostali radišni trpe zbog toga. I umjesto da radim na gou, s onima koji to žele, moram stalno smirivati one nemirne. Da li ću ih morati odstraniti s rada sekcije?
Igralo se go na 13x13 4. interne kategorija i jači i atari-go na 9x9 3. interne kategorije i slabiji. Go se igralo handicap po razlici u kategorijama podjeljenoj sa 3.
Pogledajmo sada turnirsku tablicu.

1. Matej Zakanj 10. kyu, 12 bodova i sos 35
2. Marko Vračan 10. kyu, 10 bodova i sos 39
3. Antonio Pavlović 22. kyu, 8 bodova i sos 34
4. Lucia Prvonožec 23. kyu, 6 bodova i sos 41
5. Marcela Kovačić 24. kyu, 4 boda i sos 40
6. Stjepan Pavlović 25. kyu, 4 boda i sos 34
7. Robert Mišković 5. interna kategorija, 3 boda i sos 37
8. Josip Matić 1. interna kategorija, 2 boda i sos 14
9. Nikola Keserović 1. interna kategorija, 2 boda i sos 5
10. Bruno Mišković 3. interna kategorija, 1 bod i sos 33
Novih kategorija ovaj nema.
Matej je i danas, pored davanja prednosnih kamenova, odnio ponovo uvjerljivu pobjedu. Matej je Matej. Ipak je u drugom kolu imao tjesnu igru s Markom, koji je kao i on 10. kyu. Pojavio nam se Marko što je posebno dobro. Sada Matej ima konkurenciju u ravnopravnoj igri. Marko se ujedno odmah i prijavio za Otvoreno prvenstvo Hrvatske.
Pokazao je Marko da on još nije za 'staro željezo'. Izgubio je jedino spomenutu partiju s Matejom. Bio je drugi. Treći je bio Antonio, koji je najuspješniji od nove generacije ove škole. Većina je već na početku današnjeg nadmetanja znala, da će to biti redoslijed na vrhu.
Lucia ovaj puta nije uspjela protiv Antonia, kao prošli ponedjeljak. U izravnom susretu s konkurenticom Marcelom u zadnjem kolu, pobjedivši je, osvaja četvrto mjesto.
Marcela je bila peta s istim bodovima kao i Stjepan, ali je imala jače protivnike, a time i bolji sos. Stjepan kao šesti je poslijednji od kyueva. Kyuevi nisu dozvoli, da se u gornjem dijelu među njih plasira niti jedna interna kategorija.
Najuspješniji od internih je bio Robert. On polako uviđa što je prostor i da ga ne treba smanjivati stavljanjem svojih kamenčića u njega.
Josip i Nikola su nakon drugog kola napustili rad. To je utjecalo na njihov konačni rezultat. Poslijednji je bio Bruno. Imao je samo jednu pobjedu protiv Nikole.
Evo nas opet slijedeći ponedjeljak ovdje.
bl. Muradenu


Post je objavljen 10.05.2005. u 11:33 sati.