Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Želi li Tomislav Karamarko biti ministar policije


Oporbeni parlamentarni kuloari gotovo su uvjereni da većina obavještajnih medijskih aktivnosti ravnatelja POA-e Tomislava Karamarka ima za cilj utopiti OA-u u POA-u. To je pred nekoliko tjedana najavljivao i Ivica Đikić u Feral Tribuneu.

Đikić je u više navrata, pa i u zadnjem broju svojih novina, najavljivao smjenu Veselka Grubišića ravnatelja OA-e.

Što navodno, Grubišića uopće ne smeta, jer se nada nekoj diplomatskoj sinekuri.

Pojedini oporbeni parlamentarci dali bi ruku u vatru da je i nedavna senzacija o terorističkim prijetnjama Hrvatskoj lansirana s ciljem da se što prije upokoji OA.

Ne bi to bilo prvi put da domaće sigurnosne službe falsificiraju terorističke prijetnje. Denis Kuljiš je opširno pisao o navodnom islamističko-terorističkom letku koji je pozivao na pokolj Hrvata uz poklič Allah Uekber!, pripisujući mu autorstvo Markice Rebića i SIS-a.

Zadnja teroristička prijetnja iz domaće obavještajne kuhinje, plasirana preko Večernjeg lista, nije potpisana nikakvim geslom - za svaki slučaj da ne bi došlo do zabune k'o kod Allah Uekber - Allahu ekber. Čak ju nije potpisao ni famozni general Hopp. Gdje li se samo taj djene?!

Ergo und also, sad se trebao stvoriti dojam kako je nužno što žurnije utopiti OA-u u POA-u, kako bi se učinkovito oduprlo terorizmu koji nam može ugroziti turističku sezonu. Ako nam ovo plasiranje tog falsifakata već nije ugorzilo turizam, ništa drugo neće.

Daljnje su namjere Tomislava Karamarka na čelo POA-i pripojene OA-e postaviti Sašu Perkovića, s kojim je navodno i u kumskoj vezi. Potom tu službu podrediti MUP-u, a na čijem čelu bi se našao on osobno. Za ravnatelja policije postaviti svog drugog, navodnog kuma Vladimira Fabera.

Navodno, da za ovaj projekt osim Sanaderove, Karmarko ima potporu i britanske obavještajne diplomacije.

Ne znam samo je li Britancima otkrio pravog krivca za publiciranje njihovog non papera POA-i u Nacionalu i Hrvatskom listu il' to ni MI6-u više nije bitno?

E sad, da bi se Karamrkovi snovi ostvarili potrebno je promijeniti Zakon o sigurnosnim službama i Zakon o MUP-u na čemu navodno radi, stručnjak za sigurnosne zakone i savjetnik Predsjednika RH za obranu Vlatko Cvrtila. A onda je za tako promijenje zakone, koji spadaju u red organskih, potrebno dobiti i odgovarajuću saborsku većinu.

Zlobnici iz saborskog kafića komentiraju da će do dolaska u tu fazu ovih zakonskih rješenja, pasti Vlada Ive Sanadera, odnosno da Karamarko radi račun bez krčmara.

U prilog tezi o autodestrukciji Vlade, spominju objede na račun ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt, te proširene haške optužnice za Oluju ...

Navodno, novi - stari mandatar Vlade ne računa na Karamarka. Ne računa uopće na domaći sigurnosni sustav. Prepustit će EU da u hrvatskom sigurnosnom sustavu napravi lustraciju, svjestan da je 15 godina bilo dovoljno da mi to sami učinimo, a nismo.


Post je objavljen 10.05.2005. u 01:40 sati.