Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dbilos

Marketing

OPET U AFRICI

Evo me ponovno u Africi. Vrijeme kuci je jednostavno proletjelo i sam ne znam kako. Tjesim se time da sam bio i duze od dva tjedna svejedno bi tako proletjelo. Inace sve mi je godilo i napunile su se baterije za biti ovdje jos nekih 4 mjeseca kada planiram ponovno kuci na vjerojatno dva tjedna ponovno.
Stigao sam ponovno u Asmaru u srijedu oko 2130 po lokalnom vremenu (sat vremena vise neg kod nas), a iz Splita sam poletjeo u 0740 sto znaci put je trajao oko 13 sati sto je mnogo bolje neg onih 18 koliko mi je trebalo da dodjem odavde do Splita.
Osjecaj dolaska u Asmaru je totalno drugaciji ovaj put. Sve mi se cinilo mnogo normalnije. Vjerojatno i zbog toga sto nasa je samo desetak stiglo tim avionom kontrola na aerodromu je bila zacudjujuce brza tako da sam za sat vremena bio u nasem stanu u Asmari.
Kazem totalno drugaciji osjecaj. Sve tako poznato i ovaj put mnogo manje cudnih stvari.
Taksista koji me je dovezao do naseg stana je trazio oko 6-7 dolara za voznju koja je I za strance bar duplo skuplja od normalne kolike nam naplacuju. Smjesno mi je bilo. Rekao sam mu da je los covjek ( a vec sam pisao da je to nesto sto ih pogadja najvise od svega). Prevarit ce te, kao i svi taksisti, no ako mu kazes da je los covjek onda ce skoro da zaplacu sto se i ovaj put desilo.
Ma nisam ja ovdje bas novi, znam i ja nesto, tako sam mu rekao, Normalno da sam mu dao onoliko koliko je trazio jer je inace pravilo da se cijena prije ulaska u auto dogovori a ja sam tu pogrjesio. Sjecam se da sam prvih dana gledao u njihove nakfe i trebalo mi je dosta vremena da procijenim sto koliko vrijedi, a eto naucio sam.
Najvece iznenadjenje mi je bilo sto me je docekala hladna kisa kao u ksanu jesen. Hladno uzas jedan, osobito kada se probudis i onako u kratkim rukavima spreman na vrucinu izadjes van. Hladnoca je najmanje sto sa mocekivao.
Pocela je kisna sezona u Asmari koja je da se podsjetimo na 2500 m nadmorske visine. Kazu da ce trajati dva mjeseca, drago mi je da sam u Bureu jer toga nema ovdje, Ovdje su vjetrovi koji nose vagone prasine i vrucune, al temperatura je danas bila samo 40.3 sto i nije tako strasno.

Za sada samo ovoliko da kazem da sam opet ovdje i da cu pokusati da nastavim sa blogom al ipak mi treba malo da sredim dojmove. Sve je nesto ko da se sanja, ipak su promjene bile velike i nagle. Nadam se skoro nove fotografije i novosti iz Afrike.


Post je objavljen 26.06.2004. u 19:51 sati.