Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Kraljevstvo za centimetar!!!

Daklem, da nam kuhinju/dnevni boravak kojim slučajem vide one dvije selektorice za Venecijanski biennale, nema sumnje da bi se Dagobero i ja našli na listi sudionika, mimo nacionalnog paviljona. Naime, totalno smo ostali bez rasvjete (osim žarulje na napi) pa je Dag-Vrag oko radne plohe jučer instalirao takvu svjetleću instalaciju da ti dah zastane! Koloplet stolnih lampi, baterija i svijeća, samo nam još krijesnice fale!
I sve zato što qurca ne vidimo, jer već mjesecima nismo u stanju zamijeniti žarulje na stropu. Do preksionoć nas je spašavala samostojeća lampa halogenka, no kad je i njena žaruljica učinila 'puk!', na svijet se spustila totalna tama.
A žarulje na 'lusteru' ne možemo promijeniti, jer živimo u starinskom stanu s visokim stropovima (3 m?), žarulje su tik uz strop, lojtre su relativno kratke, a najvažnije od svega, i Dagoberto i ja nemamo više od metar i žilet.

Meni fali desetak centimetara da obavim tu vratolomnu operaciju.
Dagobero je pak dovoljno visok da (jedva!) dosegne vražje žarulje, ali pati od vrtoglavice i straha od visine pa se na lojtrama ustrtari i onda moram zvati vatrogasce da ga spuštaju. Kada je mijenjao žarulje u spavaćoj sobi, ispalo mu je iz ruku ono ukrasno staklo i rasprsnulo se u tisuću komada, a njega sam spustila tek uz hipnozu.

Sada ga nagovaram da strusi par čaša rakijice pa nek se ko čovjek popenje do stropa + nek' dodatno obuje i ženske čižme platformuše, njegov broj, koje sam našla (nove-novcate) kraj vijetnamske trgovine jeftinim tekstilom. S njima taman dobije desetak centimetara - dovoljno za žarulje.

Ako se ne bude dao sterati, na raspolaganju mi je nekoliko opcija:

- kupiti novu halogenku, ali za tu nevjerojatnu operaciju moram potegnuti skroz do Ikee na kraju grada;

- pozvati nekog visokog frenda i zamoliti ga da mi zamijeni žarulje, jer patuljci pojma nemaju.

Problem je što su mi dvojica najbližih muških ovdje - Oleg i Miloš - otprilike iste visine ko i Dagoberto, a dvojica 'visokih', Miro i Filip momentalno nisu na raspolaganju.

Miro je odfurao blizance baki i dedi u Srbiju, a Filip je sam doma s bebom, jer se Vjera skita po Londonu pa vjerojatno nema vremena hodati svijetom i mijenjati žarulje.

To nas bog kažnjava zbog makedonskih blizanaca-ugostitelja u susjedstvu - svaki put kad mu se prijede pizza, Dagobero samodopadno kaže da ide u pizzeriu kod midgeta (imaju oko metar 45) - i sav se šepuri kao da mu je u najmanju ruku metar 90.

Ništ, idem još dok sam pri svjetlu završiti neke posliće, a poslije nek' me prekrije milenijska tama...


Post je objavljen 09.05.2005. u 17:21 sati.