Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/porto

Marketing

PREKO DESNE CIPELE

Ne stavljajte oglase za blajndejtove. Upravo to je nekad bila Markova preokupacija.

Bivši chater.
Bivši blajndejter.
Bivši sms kiler.

Napolju je padala kiša. Sjedio je u kineskom restoranu i čekao svoj tofu s bambusom i kineskim gljivama. Gljiva. Tako ga je zvala njegova bivša. Nezainteresiran si poput gljive, govorila je, a nikad ne bi pomislila da je to zbog toga jer mu više nije privlačna. Onda je zazvonio telefon. Na telefonu je bila Markova žena. Pokušavala mu je bujicom riječi pojasniti nešto veliko i krupno. Taj izbezumljeni ton, taj tipično ženski govor u one dane. Nije trebao prevodioca. Poznavao ga je. Svaki dobar muž ga poznaje, no nije joj htio olakšati.

Ukratko, njena frendica Klara poludjela je za nekim tipom s interneta i dogovorila blind date. markova žena i njene prijatreljice pratile su malo tu prepisku i zaključile da je frajer prenormalan. A ispod fasade normaliteta uvijek se krije neki psihopat. A Klara, kakve je sreće s muškarcima, odmah će naletiti na nekog psihopatu. Psihopat?, pomisli Marko, takva vrsta žena nekad je muškarce nazivala svinjama.

U njegovo vrijeme trebalo mu je koji sat na nekom chatu da od komada dobije broj moba. Tri SMS-a i pristajale bi na blind date. Marku nije trebalo puno da ih odmjeri. Jednostavni test da vidi da li je jedinstvena ili je neka replika i onda puf! nogom u guzicu. Za jednu pjegavu trebalo mu je puno pitanja. Dva tjedna i dvadesetak sms-ova. Zato mu je danas i žena. Zato jer znala kako da ga zahakla. I upravo je ona sad na telefonu i govori mu kako treba njegovu staru blajndejt magiju. Govori mu, no što je sad, jesi li sms killer ili si tek običan mali čovječuljak koji pere auto i ispunjava tiket sportske kladionice? I tako je opet uvučen u igru. Opet je u misiji spašavanja neke njene zabludjele frendice.

I evo Marka, sjedi za šankom u jednom zagrebačkom kafiću s Klarinom fotkom u džepu i priča s nepoznatom malom na šanku o dilemama oženjenih muškaraca. O nečemu.., o čemu se svojoj ženi ne usudi ni zucnuti.

Čim je Klara ušla, Marko joj se uvalio za stol. U izvještaju će stajati još samo jedno rutinsko preobraćanje neke ženine frendice. To što je to ženina frendica, neće učiniti da se osjeća ništa bolje nakon što je zaveo i šutnuo neko žensko biće. Evo ga opet… onaj snažan osjećaj koji se pomalja u njemu.., za nju... za njegovu ženu. Za nju bi Marko učinio sve što se od njega zatraži. I tako, dok se Klara i Marko upoznavaju, ulazi tip i sjeda za stol s Markove desne strane. Ono, čist OK frajer. Visok, preplanuo, crnomanjast, jednom riječju sportski tip. Možda Dalmoš? Što očekivati od takvog? Da piše pjesme? Za razliku od Klare, neke školarke isjekle bi ga za tren poput nekog pop idola iz teen časopisa i polijepile po sobi na neki sunčani dan. No ne i Klara. Klara bi mu odmah pronašla 1001 grešku, 1001 znak prosječnosti. Klara ima tendenciju da naginje ka psihopatima, Marko je tu da ju nauči i prepoznati jednog.

Dok je dodiruje ispod stola, Klara je previše zabavljena suzbijanjem krupnih crvenih flekova koji su počeli iskakati po njenom lijepom, izduženom vratu. Klara odjednom ustaje i odlazi na WC. Tip čeznutljivo gleda za njom u prolazu i misli si... zašto se njemu jednom ne posreći ovakav komad? Uskoro stiže i njegova poruka: Klara, evo stigao sam. Glupača. Predstavlja se tipovima pravim imenom. Briše poruku s njenog mobitela. Tip zove. Marko se javlja na mobitel.
- Haloooo?-
- Klara? –
- Daaa? – i Marko se okrene na stolici prema njemu. Tip problijedi, samo ustane bez riječi i šmugne pokraj Marka. Klara bi mogla bolje od njega opisati kako je tip izgledao dok su se usput mimoišli, čak i bez naočala koje je pažljivo zametnula i nije ih više mogla naći kada se ponovno vratila sa WC-a kojih pet minuta kasnije. Šteta. Bili bi dobar par njih dvoje, pomisli Marko i zažali što ovo mora izvesti do kraja. Kada je sjela i kada ju je ispod stola ponovno dodirnuo koljenom ona je samo uzviknula:
- Nema ih ! -
- Koga nema ? -
- Naočala... Bvlgari. 1500 kuna… -
Sigurno ih je maznula ona ženskica sa šanka – optužuje njena donja usna. Marko je dobar čitač s usana. I sve te stvari oko bodilengviđa i emocionalnih reakcija ne promiču njegovu oku. Sijevala je očima prema maloj. Marko ustane i krene prema šanku.

- Oprosti, ali jesi li možda pronašla nekakve naočale?- upita je. Žvakala je kaugumu i smješkala mu se.
- Dođi, idemo ih potražiti u WC...-
U WC u je bilo usko. Sparno. Smrdilo je po onim mirišljavim tableticama i pišalini. Leptir vrata kakva se nalaze u kaubojskim filmovima. Marko ih pridrži i ona se provuče pokraj njega.
- Vidiš, nema ih !! - reče i pukne žvakaćom gumom pred njegovim licem.
- Onda okej, nema ih… - reče Marko i okrene se na peti da će izaći.
- Čekaj.. - ona mu zapriječi rukom put - ono ti je cura?-
Dotaknuo ju je po ramenu, lagano prstima prešao duž njene ruke sve do zgloba tako da su joj se naježile sve dlačice, a onda joj svinuo ruku – Zašto pitaš? –
- Tako…- zastenje kroza zube, više od uzbuđenja nego od bola - Rajca me i sama pomisao da si ona frigidna drolja razbija glavu kako si sada sa mnom u WC-u i da joj osim naočala sada kradem i frajera.
- Ne, nije mi cura.
- Šteta. Da je, sad bih te maznula.
- Ha ha ha, daj nemoj jebat, hajde vrati joj naočale - nasmijao se i zavrnuo joj ruku tako da je jauknula, više od uzbuđenja nego od bola. Prkosno ga je gledala i dahtala dok je pojačavao stisak. Marko je završio drugu godinu shiatzua, može osluškivati prag tolerancije ljudskoga tijela. Pokušala mu je zavaljati šamarčinu, no on je vješto presavine preko koljena, zadigne joj suknju i ispljuska po goloj guzici. Na guzici postoje određene točke stimulacijom kojih se oslobađa endrofin, prirodni hormon sreće. Ne vele bez veze da je batina u raju izrasla. A onda se ona popišala. Svršavala je dok je topli mlaz klizio niz njeno bedro, preko Markova koljena. Preko njegove desne cipele. Pustio joj je ruku. Buntom papira upio je fleku, obrisao cipele i izašao iz WC-a. Nakon par minuta izašla je i djevojka. Klara je piljila čas u fleku na njegovim hlačama, čas u djevojku na šanku.

- Pa niste se valjda… – zamucnula je je Klara zabezeknuto i odmah se počela osjećati glupo. Imala je novu spoznaju. Svi blajndejt tipovi su psihopati. Poslušat će savjet frendica i probat naći frajera na nekom tečaju kung fua, yoge, makrobiotike ili shiatzu masaže.


Post je objavljen 09.05.2005. u 16:30 sati.