Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepredvidljiva

Marketing

Šesto čulo

U nekim trenucima posve sam blizu sebi.. Onoj nekoj potpuno slobodnoj; bez ijednih kontrolnih vrata, bez šifri, bez težine..
U nekim trenucima, potpuno mirno i lucidno gledam u misao da ga volim.
Sada ga nema.. Ponovno je uspio iskoprcati se iz osjećaja. Ako se ne vrati, neću nestati.. Bit će mi ipak žao što nisam rekla ono što se ionako zna..
Netko je pobacao ispred mene darežljivo vidike prepune boja koje se razlijevaju pod toplinom. Bez njega, sada znam, neću se smrznuti.. Polako, ali sigurno, gubi me. Jasno, pod uvjetom da me je moguće izgubiti.. Gubim li automatski i ja njega ? Gubim samo ono što će mi popadati po putu. Sve ostalo nosim. To mi je najdraži kofer, iako je najteži..
Kao riba, glatka i mirišljava, iako ne potpuno svježa, klizim mu iz ruku.. Nije ni svjestan; misli da se igramo.. Zna li da se ne bojim pada; spremno, strpljivo neki drugi prsti su ispuženi; spremni da me uhvate kada se otkinem od njega.. Nisu njegovi, ali mi ugriju obraze kad zahladi.. Pa i da ih nema, pala bih već na nešto.. Ovaj cvijet ne vene tako lako; samo mijenja boje..
Na momente posve mi je svejedno da li sam bliže istini ili zabludi.. Da li mu je zapravo bitno ili nije.. Slutim relativnost nas; moje ljubavi, njegove neljubavi..
–Voliš li me?- pitala bih ga po prvi puta, iako nisam nikada htjela pitati.. To se ne pita.. To se čuje..
- Zašto me ne voliš?- upitala bih, nakon njegovog odgovora, koji bi bio jedva čujan, nesretan, s kapljicom žaljenja.. Prošaptan poslije polusatne šutnje, bezbrojnih pokušaja izbjegavanja određenih riječi, mog strpljivog pogleda..
-Zašto me ne voliš? Mogli bismo biti tako potpuni..- ponovila bih glupo i umorno; više onako za sebe..
- A zašto ti mene voliš?- mogao bi on reći pomalo nervozno i ljuto, nakon što bi ga prenerazila količina neshvaćanja na mom licu..
- Mogli bismo biti zajedno toliko prazni- dodao bi, bezvoljno gledajući u pod na kojem je dogorijevala cigareta broj xy..
I ja bih shvatila koliko ima pravo.. Koliko je nebitno kako su posloženi pijuni u partiji koja se od početka gubi..


Post je objavljen 08.05.2005. u 22:25 sati.